Orosz Nagydíj

Massa: Nem tudom, miért büntettek meg

Idén hatodszor került összetűzésbe a versenypályán a Ferrari versenyzője, Felipe Massa mclarenes vetélytársával, Lewis Hamiltonnal.


Idén hatodszor került összetűzésbe a versenypályán a Ferrari versenyzője, Felipe Massa mclarenes vetélytársával, Lewis Hamiltonnal.

A brazil versenyző a vasárnapi Indiai Nagydíj 24. körében ütközött össze Hamiltonnal az 5-ös kanyar előtt, miután a brit megpróbálta megelőzni őt.

A versenybírók szerint a ferraris volt a hibás, ezért később bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtották. Massa végül egy újabb baleset miatt feladni kényszerült a futamot, míg Hamilton hetedikként ért célba.

A Ferrari versenyzője az Autosportnak nyilatkozva elmondta, nem érti, miért kapott büntetést.

„A véleményem az, hogy én voltam elöl, később fékeztem nála, ráadásul én voltam a pálya tapadósabb részén” – magyarázta Massa.

„Aztán elkezdtem befordulni, nem láttam őt a bal oldalon, mivel mögöttem volt már. Nekiütközött a hátsó kerekemnek. Tehát, hogy őszinte legyek, nem értem, miért kaptam büntetést. Kissé érthetetlen számomra.”

„Minden egyes incidenskor nekiütközik az autómnak. Szóval én semmit sem csináltam rosszul. Amikor láttam, hogy beteszi mellém az autóját, mit kellett volna tennem? Nagyon piszkos volt a pálya azon része, szóval én a tiszta oldalon fékeztem, a tapadós részen. Később fékeztem nála, majd elkezdtem bekanyarodni, ő pedig mögöttem volt.”

Massa hozzátette, bárki is próbálta volna megelőzni, ugyanígy cselekedett volna.

„Hogy Lewis volt-e ott, vagy sem, nem számít, bármely más versenyző esetében is ugyanezt tettem volna. Én voltam a tapadós részen. Ha valaki megpróbál előzni azon a részen és később fékez nálam, nem tudok mit tenni, de ebben az esetben én fékeztem később, ő pedig hátulról az autómnak ütközött, szóval nem tudtam mit tenni… nekiütközött az autómnak.”

Hamilton a leintés után úgy nyilatkozott, a verseny előtt megpróbált közeledni Massához és jó versenyt kívánt neki, Massa szerint azonban a McLaren világbajnokának esze ágában sem volt rendezni a köztük lévő nézeteltérést.

„Nem, nem próbálta meg. Nem próbált ő meg semmit. Amikor megpróbáltam beszélni vele, elment mellettem. Nem nézett rám, szóval nem. Itt sem. Az egyperces gyászszünet után mellettem volt, aztán csak ennyit mondott: „Jó versenyt.” Ez próbálkozásnak számít? Legyen jó versenyem?”

Noha Massa saját bevallása szerint nem látta maga mellett Hamilton McLarenjét az 5-ös kanyar előtt, a televíziós visszajátszás tanúsága szerint többször is a tükörbe pillantott, hogy felmérje a helyzetet.

„Tudtam, hogy mellettem van. De a féktáv a fontos, nem az, amikor az egyenesben haladunk. Amikor fékeztem, nem volt mellettem. Szóval bekanyarodtam, mert később fékeztem nála. Nem értem, miért kellett volna visszavennem és elengednem őt. Később fékeztem. Ő a piszkos oldalon volt. Én bekanyarodtam, ő pedig nekemjött. Nem az autóm oldalának ment neki, nem voltunk fej-fej mellett. Kerék a kerék elleni csatában meg sem próbáltam volna becsukni a kaput.”

A 30 esztendős versenyző emellett elmondta, véleménye szerint a versenybírók sem voltak biztosak a döntésükben, és igencsak megkérdőjelezhető magyarázattal álltak elő.

„A stewardok magyarázata az, hogy amikor Lewis mellém ért, én jobbra húzódtam, én pedig azt mondtam, hogy igen, mert a tapadós részen akartam elfordulni. Ennyi magyarázatot kaptam tőlük, mert ők sem voltak biztosak a dologban.”

Arra a kérdésre, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a kettejük közt lévő csaták ne vessenek fel kérdéseket a továbbiakban, Massa a következőket felelte: „Őszintén szólva nem rajtam múlik a dolog. Amikor én úgy éreztem, hogy túl sok, amit csinált, nem akart beszélni velem.”

„Ha látom őt, azt fogom mondani neki, amit most önöknek… Nincs mit mondanom. Nincs semmim, ami ellene irányulna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS