Friss hírek

Massa nem zárja ki, hogy még idén visszatér

Felipe Massa nem tartja elképzelhetetlennek, hogy már a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon rajthoz állhat. A brazil versenyző azonban tisztában van azzal, hogy nem szabad sürgetni visszatérését.

Felipe Massa nem tartja elképzelhetetlennek, hogy már a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon rajthoz állhat. A brazil versenyző azonban tisztában van azzal, hogy nem szabad sürgetni visszatérését.

A Ferrari pilótája hétfőn visszatért a csapat maranellói bázisára, hogy ott folytassa a felkészülést, miután július végi balesete óta brazíliai otthonában lábadozott, és készült a visszatérésre.

Massa a héten a csapat szimulátorában fog gyakorolni, különböző vizsgálatokon és edzéseken vesz részt, és ha minden a tervek szerint halad, akár már a jövő héten beülhet egy kétéves, GP2-es gumikkal szerelt F2007-es versenygép volánja mögé Fioranóban, ahol két napot tesztelhet.

Hirdetés
 

Bár korábban bízott abban, hogy már hazai versenyén, a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brazil Nagydíjon rajthoz állhat, Massa a Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy ez nem lehetséges, viszont a szezonzáró még szóba jöhet.

“Túlságosan a határon lenne” – mondta a brazil pilóta a hazai visszatérésről. “Abu Dhabit majd meglátjuk, az FIA engedélyére van szükségünk. A forma-1-es teszttől függ minden, azonban amiatt nem aggódom, hogy elfelejtettem volna vezetni.”

Massa még a júliusi végi Magyar Nagydíj időmérő edzésén szenvedett súlyos- életveszélyes sérüléseket, mikor egy acélrugó eltalálta sisakját, melynek plexijét átszakította. A brazil versenyzőt azonnal kórházba szállították, ahol egy életmentő beavatkozást követően megoperálták.

A brazil pilóta koponyaboltozati csonttörést szenvedett, így hónapokig pihennie kellett, ám két hete megkezdte az intenzív edzéseket, első tesztjén már túl van egy gokarttal, de már alig várja, hogy ismét forma-1-es autóba ülhessen.

A Ferrari pilótája azonban tisztában van azzal, hogy nagy szerencséje volt, hogy “ennyivel” megúszta: “Szerencsés voltam, mert sokkal rosszabbul is járhattam volna.”

“Gyakran visszanézem a balesetet a televízión, és azt, hogy a szemem milyen volt a műtét után, és sokkoló. Azonban altatásban voltam, és semmit nem éreztem.”

Ami pedig a jövő évi versenyzői felállást illeti, Massa így folytatta: “Fernando Alonso egy nagyon jó versenyző. Jó párost fogunk alkotni, és bízom abban, hogy előtte fogok végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!