Bahreini Nagydíj

Massa: Nincs miért beszélni a Hamilton-ügyről

Massa: Nincs miért beszélni a Hamilton-ügyről

Nem kívánja megvitatnia Charlie Whitinggal Lewis Hamilton agresszív vezetési stílusát a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, még ha a brit versenyző tönkre is tette a brazil futamát Szingapúrban.


Nem kívánja megvitatnia Charlie Whitinggal Lewis Hamilton agresszív vezetési stílusát a Ferrari versenyzője, Felipe Massa, még ha a brit versenyző tönkre is tette a brazil futamát Szingapúrban.

Brit sajtóértesülések szerint versenyzők egy csoportja a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) kíván fordulni Lewis Hamilton miatt, aki az idei évben számtalanszor keveredett már összetűzésbe riválisaival a versenypályán, mely miatt többször büntetést is kapott.

A McLaren versenyzője legutóbb másfél hete, a Szingapúri Nagydíjon ütközött össze egy előzési manőver közben Felipe Massával, akinek autója emiatt defektet kapott. A ferraris a futam után élesen bírálta versenytársát, elmondása szerint Hamilton képtelen józan ésszel versenyezni.

Ennek ellenére Massa mostanra lezártnak tekinti az ügyet, elfogadja, hogy a brit pilóta bokszutca-áthajtásos büntetést kapott az eset miatt, így nem is kívánja felhozni a témát a versenyzői megbeszélésen.

„Nincs mit mondanom, mert mindenért megfizetett, amit elkövetett” – fogalmazott a Ferrari brazilja az Autosport című brit szaklapnak.

„Az FIA alkalmazta a szabályok által előírtakat. Ha egy versenyző balesetet okoz, vagy ha nem megfelelő módon vezet, akkor áthajtásos büntetést kap. Ő pedig megkapta ezt. Hogy őszinte legyek, épp itt az ideje, hogy tanuljon ebből.”

Massa hozzátette, nem kívánja személyesen megvitatni a történteket riválisával, bár a Szingapúri Nagydíj után szeretett volna beszélni a 2008-as világbajnokkal.

„Megpróbáltam beszélni vele, de ő nem akart. Emiatt voltam csalódott, mert ha én az ő helyében lettem volna, akkor elnézést kértem volna. Csalódott voltam és szerettem volna megbeszélni vele a történteket a média kizárásával.”

„Nem fogok még egyszer próbálkozni. Nincs miről, hogy őszinte legyek. Kaptam egy defektet a versenyen, szóval nincs mit megbeszélni ezen. Ha viszont szeretne odajönni hozzám, akkor az rendben van.”

A versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GDPA) elnöke, Rubens Barrichello szintén kifogásolhatónak tartja Hamilton vezetési stílusát, véleménye szerint azonban erről nem fognak beszélni a versenyzői eligazításon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!