Friss hírek

Massa: Olyan formában vagyunk, mint Ausztria előtt

A Williams Forma-1-es csapatának sikerült felülkerekednie azokon a problémákon, melyek a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon hátráltatták – mondta Felipe Massa a silverstone-i nyitóedzések után.

Massa a pénteki első szabadedzésen 9., a másodikon 8. lett Silverstone-ban. A brazil versenyző és csapattársa, Lance Stroll eltérő aerodinamikai csomagokkal körözött pénteken, hogy a csapat össze tudja hasonlítani az egyes elemek teljesítményét.

„Jó napunk volt” – fogalmazott Massa a nap végén.

„Nem olyan a helyzet, mint a másik pályán, Ausztriában. Minden teljesen normálisnak tűnt a gumik felmelegítését tekintve. Az első körömben mindenféle problémák nélkül megfutottam a legjobb körömet. Ez kétségkívül pozitívum. A hosszú etapok rendben vannak, szóval minden jó irányba ment, mint Ausztria előtt.”

„Az új csomaggal kezdtünk mindkét autóval. De aztán az én alkatrészeim megsérültek, majd Lance autóján szintén. Elég korlátozott helyzetben voltunk ebben a tekintetben, úgyhogy a délutáni edzésre felraktuk a régebbi elemeket. Holnap remélhetőleg újra használhatjuk majd az újakat.”

Massa hozzátette, elég frusztráló volt, hogy sorozatban másodszor sérült meg az autó padlólemeze pénteken.

„A legutóbbi versenyhétvégén inkább a pálya miatt volt. Nagyon lassan mentem vissza a bokszba, és aztán eltaláltam valamit a pályán kívül, ami miatt megsérült az autó. Itt a 9-es kanyarban (Copse) sérült meg az autó, a kerékvető külső oldalán volt valami, ami miatt könnyen ártott az autónak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!