Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Massa óriási csatára számít a szezonnyitón

Felipe Massa nem szeretne előzetes jóslatokba bocsátkozni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj végeredményét illetően, ugyanis biztos benne, hogy a Ferrari és a McLaren nagyon közel lesz egymáshoz Melbourne-ben.

Felipe Massa nem szeretne előzetes jóslatokba bocsátkozni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj végeredményét illetően, ugyanis biztos benne, hogy a Ferrari és a McLaren nagyon közel lesz egymáshoz Melbourne-ben.

Az említett két csapat uralta a mezőnyt a téli teszteken, és bár sokan azt gondolják, hogy a Ferrari előnyben van legnagyobb riválisával szemben, ezen a héten a McLaren autói bizonyultak gyorsabbnak Barcelonában.

Massa biztos benne, hogy csapata megfelelően felkészült a szezonnyitóra, azonban nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, ugyanis elmondása szerint a teszteredmények alapján nagyon nehéz lenne összehasonlítani a két csapatot.

“Hogy mit jósolok Melbourne-ben? Inkább ott beszélnék erről, és csak a verseny után. Véleményem szerint előtte semmit nem tudunk mondani az erőviszonyokról” – magyarázta Massa a riportereknek Spanyolországban.

“Annyit viszont elmondhatok, hogy én sikeresen befejeztem a téli tesztidőszakra kiírt programomat. Két verseny-szimulációt is végrehajtottam öt nap alatt, így elégedett vagyok, mind az elvégzett munkával, mind pedig az autó teljesítményével.”

“Természetesen még biztosan akadnak olyan területek, ahol javulhatunk, de úgy gondolom, minden munkát elvégeztünk, és bízom benne, hogy valami jóról beszélhetek majd a melbourne-i futam után. A McLaren mindig is egy nagyon versenyképes csapat volt, és lesz is. Minden csapatra oda kell majd figyelnünk, de valószínűleg a McLarenre kell a legnagyobb figyelmet fordítanunk.”

Annak ellenére, hogy óvatosan nyilatkozott csapata esélyeiről, Massa azt is elmondta, hogy az F2008-as modell rengeteget fejlődött az elmúlt tesztek alatt, így mindenképpen optimistán várja az idei szezont.

“Úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődött az új autó” – mondta. “A múlt héten kiváló munkát végeztünk az új csomaggal, és nagyon elégedett voltam. Ma teljesen más programon voltam, és szerintem minden a legnagyobb rendben van. Úgy gondolom, hogy kiváló szinten állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!