Massa örül, hogy újra lehet majd tankolni az F1-ben

A Williams versenyzője, Felipe Massa elárulta, ő a maga részéről örül annak, hogy 2017-től ismét lehet majd tankolni a versenyek közben.


A Williams versenyzője, Felipe Massa elárulta, ő a maga részéről örül annak, hogy 2017-től ismét lehet majd tankolni a versenyek közben.

A Stratégiai Munkacsoport múlt héten hozott döntést arról, hogy ismét engedélyezi a versenyek közbeni üzemanyag-utántöltést – igaz, nem a jövő évtől, hanem csak 2017-től.

Korábban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztonsági okokra hivatkozva tiltotta be a tankolást, most viszont azt várja tőle, hogy növeli majd a versenyek izgalmát.

Felipe Massa – akinek 2008-ban a Szingapúri Nagydíjon, még a Ferrari versenyzőjeként szintén meggyűlt a baja a tankolással – azt mondja, neki tetszik az újabb változtatás.

„Nem gondolnám, hogy biztonsági aggályokat vet fel a dolog” – mondta a brazil.

„Rengeteg éven át volt tankolás a Forma-1-ben, volt is néhány probléma, de nem voltak különösebben veszélyesek.”

„Szerintem ez jó dolog, teljesen megváltoztatja majd a versenyeket. Most az a gond, hogy nagyon nehéz autókkal kell versenyeznünk, és a köridők nagyon lassúak az időmérőn elértekhez képest. Sokkal lassabbak, mint akkor, amikor még volt tankolás.”

„Szóval biztos vagyok abban, hogy izgalmasabbak lesznek a futamok, jobb lesz vezetni az autókat – igazi sprintfutamok lesznek.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!