Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Massa: Ötödikben ragadt az autó

A váltóval akadtak gondjai, ezért nem tudta folytatni a versenyt Felipe Massa, aki számára már alig néhány kör megtételét követően véget ért a Német Nagydíj.


A váltóval akadtak gondjai, ezért nem tudta folytatni a versenyt Felipe Massa, aki számára már alig néhány kör megtételét követően véget ért a Német Nagydíj.

Massa optimistán vágott neki a Német Nagydíjnak, hiszen a Ferrari a többiekétől eltérő taktikát alkalmazott volna a Nürburgringen, azonban végül nem derült ki, hogy mire lehetett volna képes a brazil versenyző.

A 32 éves pilóta Németországban is remek rajtot produkált, azonban versenye már a 4. körben véget ért, amikor kicsúszott, és nem tudta folytatásra bírni autóját.

„Fékeztem az egyenes végén, majd blokkoltak a hátsó kerekek” – magyarázta Massa. „Korrigálnom kellett, majd megálltam. Ötödik sebességben voltam, megpróbáltam egyesbe kapcsolni, de a váltó beragadt.”

„Megpróbáltam visszajönni, de a motor megállt, így már nem tudtam folytatni.”

A Ferrari pilótája úgy látja, ma nem tudta volna felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Lotusokkal, hiszen mindkét csapat autója nagyon erősnek bizonyult a futam során.

„Láttam, hogy a Red Bull nagyon versenyképes volt, ahogyan a Lotus is – a versenyen még inkább, mint az időmérőn. A Mercedes versenyképes volt az időmérőn, a futamon azonban kevésbé. Ha meleg van, sokkal jobban szenvednek, jobban kopnak a gumik.”

„Mi pedig többé-kevésbé ott voltunk, az autó nem volt rossz ezen a pályán, szóval azt hiszem, ma a Red Bull és a Lotus jobb volt nálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!