Friss hírek

Massa óvatosságra inti a Ferrari rajongóit

Annak ellenére, hogy idei legjobb eredményét érte el a Monacói Nagydíjon, a Ferrari még nem nyugodhat meg, mert egyelőre még nem lehet kijelenteni, hogy ők lennének a második legerősebb csapat a mezőnyben.

Annak ellenére, hogy idei legjobb eredményét érte el a Monacói Nagydíjon, a Ferrari még nem nyugodhat meg, mert egyelőre még nem lehet kijelenteni, hogy ők lennének a második legerősebb csapat a mezőnyben.

Az olaszok borzalmasan gyengén kezdték az évet, ám a szezon ötödik futamának helyet adó Spanyol Nagydíjon bemutatott újításoknak köszönhetően, drasztikusan javult a teljesítményük.

A Ferrari a hétvégén is kiválóan szerepelt, pilótái a Brawn duója mögött a harmadik és a negyedik helyen végeztek Monacóban, ahol a Red Bull sem tudta felvenni velük a lépést.

Mindezek ellenére Massa óvatosan nyilatkozott csapata teljesítményéről, mert tudja, hogy a szűk utcai pályán látottak nem feltétlenül tükrözik a valós erőviszonyokat.

“Úgy gondolom, talán néhány versenyt még várnunk kell ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, hogy valóban mi vagyunk a második legerősebb csapat a mezőnyben” – mondta a brazil pilóta, aki csapattársa mögött, a negyedik helyen végzett Monacóban.

“Egyelőre még túl korai lenne kijelenteni, hogy mi képviseljük a második legnagyobb erőt a jelenlegi mezőnyben, mert a Red Bull néha nagyon, de nagyon erős, néha pedig egy kicsivel gyengébb.”

“Éppen ezért úgy gondolom, hogy várnunk kell Törökországig és egy újabb versenyig, hogy láthassuk, hol is állunk. Több pontot kell szereznünk, és a Red Bull, illetve remélhetőleg a Brawn duója előtt kell célba érkeznünk a következő futamon, hogy megmutassuk, mi állunk a második helyen, és folyamatosan harcban vagyunk a dobogóért, valamint a futamgyőzelmekért.”

Bár sokat fejlődött az elmúlt két versenyen, amit az is bizonyít, hogy a hétvégén megszerezte idei első dobogós helyezését, az F60-as modell leszorító ereje még mindig kisebb, mint a riválisok versenygépeié, és ez az a terület, ahol Massa szerint mindenképpen fejlődniük kell.

“Őszintén szólva azt gondolom, hogy még mindig egy kicsit le vagyunk maradva a leszorító erő terén, és emiatt a tapadás még nem az igazi” – magyarázta a brazil.

“Azt gondolom, hogy nagyobb a tapadásuk (a riválisoknak), mint nekünk, és a gumikat is jobban használják, így jobban is tudnak dolgozni az időmérőn, hogy megfelelően felkészítsék az autót.”

“Néha jól megyünk a versenyen, azonban még mindig le vagyunk maradva a leszorító erő, és a tapadás terén. Jobban kell használnunk a gumikat, különösen az időmérőn, és akkor, mikor azokra szükség van.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint meg lehet-e állítani Jenson Buttont, aki idei ötödik győzelmével toronymagasan vezeti a bajnokságot, Massa a következőket felelte: “Úgy gondolom, hogy ez most nem egyszerű. Nehéz arra gondolni, hogy mi állíthatná meg.”

“A mi szemszögünkből nézve a dolgokat, minden azon múlik, miként tudunk fejlődni, mikor ugrunk egy újabb szintet előre, és mikor nyerjük meg első, majd második, illetve harmadik versenyünket. Ez számunkra a legfontosabb.”

“Jenson kiváló pozícióban van ahhoz, hogy már csak a pontokra koncentráljon. Néha már a győzelemről is lemondhat, és már az is kiváló eredmény lesz számára, ha dobogóra állhat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!