Massa: Perez és Sainz túl következetlenek a vb-címhez - F1VILÁG.HU

Massa: Perez és Sainz túl következetlenek a vb-címhez

HIRDETÉS
Felipe Massa szerint a Ferrari jelenlegi pilótája, Carlos Sainz, valamint a Red Bullnál versenyző Sergio Perez egész egyszerűen nem elég következetes ahhoz, hogy valódi esélyes legyen a világbajnoki címre a Forma-1-ben.
Felipe Massa, Luca Colajanni

A szezon első két versenye után Max Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet, előnye azonban mindössze egyetlen pont csapattársával, a legutóbbi, dzsiddai versenyen győztes Sergio Perezzel szemben. A mexikói pilóta az elmúlt két évben remek szárnysegédje volt az immáron kétszeres világbajnok Verstappennek, idén viszont szeretne ő is a végső győzelemért csatázni, és nem elégszik meg a másodhegedűs szereppel.

Felipe Massa viszont úgy látja, ehhez következetesebb teljesítményre lesz szükség annál, mint amit eddig a mexikóitól láttunk.

„Maxhoz és Lewishoz [Hamilton] hasonlóan Charles [Leclerc] is egy kivételes versenyző” – fogalmazott a Sauber, a Ferrari és a Williams korábbi pilótája. „Jelenleg ő a legfőbb kihívója a Red Bullnak. A Red Bull második versenyzője, Sergio Perez túl következetlen. Akárcsak Carlos Sainz a Ferrarinál. George Russell viszont a következő években bajnokesélyessé nőheti ki magát.”

„Ne felejtsük el, hogy első évében a Mercedesnél jobban teljesített, mint Lewis. Hihetetlen eredmény! Ezt megelőzően korábban csak Nico Rosberg ért el hasonlót 2016-ban. George topversenyző.”

Massa beszélt arról is, egykori riválisa, Hamilton ezzel az autóval nemigen számíthat vb-címre 2023-ban.

„Kétlem, hogy meg tudja nyerni a nyolcadikat. Legalábbis ezzel az autóval nem. Továbbra is képes jól vezetni, de az autója túl lassú.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!