Massa pontokat osztana a szezonközi teszteken

Felipe Massa szerint a szezonközi tesztek betiltása helyett sokkal célravezetőbb lenne, ha a pénteki edzések eltörlésével lerövidítenék a versenyhétvégéket. A Ferrari brazilja még ennél is tovább ment, pontokat osztana a teszteken.

Felipe Massa szerint a szezonközi tesztek betiltása helyett sokkal célravezetőbb lenne, ha a pénteki edzések eltörlésével lerövidítenék a versenyhétvégéket. A Ferrari brazilja még ennél is tovább ment, pontokat osztana a teszteken.

A költségek csökkentése érdekében, az idei évtől tiltólistára kerültek a szezonközi tesztek a Forma-1-ben, ami sokakban felháborodást váltott ki, sőt egyesek úgy gondolják, ezzel nem hogy csökkentek, nőttek a kiadások, mert a fejlesztés egyik legolcsóbb módja éppen a tesztelés volt.

Az f1-es csapatok szövetsége (FOTA) holnap ül össze Genfben, és vázolja fel jövőbeli elképzeléseit, melyek között olyan szabálymódosítási javaslatok szerepelnek majd, amik mind a sport jobbá tételét hivatottak szolgálni.

Bár egyelőre nem lehet tudni, mik a szövetség tervei, Massa a dolgok elébe ment, és az olasz sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, ő első körben biztosan azt tenné, hogy visszaállítaná a szezonközi teszteket, és inkább eltörölné a pénteki edzéseket.

A brazil versenyző továbbá azt is hozzátette, csak abban az esetben látná értelmét ennek, ha a tesztek komoly médiafigyelmet kapnának, sőt a televízió is közvetítené azokat, ami logikus lehetne, mert világbajnoki pontokat szerezhetnének a legjobbak.

“Vannak ötleteim, amik között olyanok szerepelnek, mint a versenytáv lerövidítése, mert az utolsó 15 körben általában már senkit nem érdekel a verseny” – mondta Massa a riportereknek az e heti tesztnek helyet adó Jerezben.

“Aztán a pénteki napok nem olyan fontosak a show szempontjából, így a szombat reggelt lehetne arra használni, hogy felkészülj az időmérőre és a versenyre. A pénteki edzéseket tehát el lehetne törölni, és helyettük két, három, vagy akár négy tesztet is lehetne rendezni szezon közben, nem egyszerre, hanem külön-külön, egyfajta tesztbajnokságot létrehozva.”

“A győztesnek lehetne adni valamit, ami előnyt jelentene számára a bajnokságban” – folytatta Massa. “Érdekessé lehetne tenni egy-egy ilyen tesztnapot. Például délelőtt lehetne egy kis edzés, délután pedig egy időmérőhöz hasonló megmérettetés.”

A Ferrari versenyzője továbbá minden kollégáját arra bíztat, hogy vázolja fel saját ötletét, mert csak így vihetik előre a sportot.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!