Massa: Raikkönen segíteni fog, ha kell - F1VILÁG.HU

Massa: Raikkönen segíteni fog, ha kell

HIRDETÉS

Felipe Massa meg van győződve arról, hogy csapattársa, Kimi Raikkönen mindenben támogatni fogja, ha a Ferrari úgy dönt, egyik versenyzője mellé áll, hogy megszerezhesse a bajnoki címet az idei évben.

Felipe Massa meg van győződve arról, hogy csapattársa, Kimi Raikkönen mindenben támogatni fogja, ha a Ferrari úgy dönt, egyik versenyzője mellé áll, hogy megszerezhesse a bajnoki címet az idei évben.

“Ha szükséges, biztosan. Én is megtettem a tavalyi évben, és biztos vagyok benne, hogy ő is segíteni fog nekem, ha kell. Egy nagyon sportszerű srác, ahogy én is az vagyok. Ez a munkánk része” – mondta Massa a riportereknek Spában.

Azt követően, hogy fölényes győzelmet aratott Valenciában, Massa felugrott a második helyre a bajnokságban, és mindössze hat ponttal van csak lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött, és hét ponttal előzi meg saját csapattársát, Kimi Raikkönent.

A Ferrari világbajnoka az áprilisban megrendezett Spanyol Nagydíj óta nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és mindössze két győzelmet aratott az idei évben, ellenben Massa négy elsőségével.

Az olasz gárda vezetése már korábban elhintette, ha kell, Raikkönen igenis be fog állni csapattársa mögé, és mindenben segíteni fogja a bajnoki cím megszerzésében. Massa azonban elmondta, nem tud olyan határidőről, ameddig csapatának el kellene döntenie, kit részesít előnyben.

“Nem tudom. Senkivel nem beszéltem erről” – magyarázta a brazil pilóta. “Az első futamtól kezdve komoly támogatást kapok a csapaton belül, és ez most sincs másképp. Mindig a maximumot kell nyújtanunk, hogy megnyerhessük az adott versenyt, vagy a lehető legjobb helyen végezzünk a bajnokság szempontjából.”

Bár sokan támadást intéztek csapattársa, Kimi Raikkönen ellen – mondván a finn elvesztette motivációját –, Massa kijelentette, hogy a világbajnok minden eddiginél éhesebb a sikerre.

“Nem hiszem, hogy Kimi ne lenne motivált, vagy ne vágyna a győzelemre. Szerintem ez egyik versenyzőről sem mondható el. Azért versenyzel, hogy nyerj. Ez benne van a jó versenyzők vérében” – mondta a brazil pilóta.

“Immáron két éve ismerem Kimit, és számomra ugyanaz a srác, aki első találkozásunkkor volt. Semmit nem változott. Az eredmény fontosabb. Motivált vagyok, és ki vagyok éhezve a sikerre. Ilyen érzéseim vannak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!