Friss hírek

Massa sokat vár az új Ferraritól

Felipe Massa bízik abban, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon bevetésre kerülő javítócsomaggal, előrelépést érhet majd el csapata, és közelebb kerülhet ellenfeleikhez, miután borzalmasan gyengén kezdte az idei évet.

Felipe Massa bízik abban, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon bevetésre kerülő javítócsomaggal, előrelépést érhet majd el csapata, és közelebb kerülhet ellenfeleikhez, miután borzalmasan gyengén kezdte az idei évet.

A maranellói alakulat, története egyik leggyengébb szezonkezdését produkálta, ugyanis versenyzői mindössze csak három pontot szereztek az első négy tengerentúli futamon, mellyel a bajnokság utolsó előtti pozíciójában állnak.

A Ferrari azonban készen áll bevetni új javítócsomagját az európai futamok első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon, ahol reményei szerint már felveheti a harcot ellenfeleivel.

“Egy nagy javítócsomaggal érkezünk Barcelonába, és itt nem csak az új duplafedelű diffúzorról beszélünk, bár ez az elem érdekli a legjobban az embereket, ami valahol érthető is, mert a számok azt mutatják, hogy komoly előrelépést hozhat a köridők tekintetében” – idézte Massát az f1-live.com.

“Magabiztos vagyok, hogy az újításokkal komoly előrelépést érhetünk majd el. Viszont arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ellenfeleink sem tétlenkednek, folyamatosan fejlesztenek, és mindenkinek lesznek újításai Barcelonában, így meg kell várnunk a hétvégét, hogy megtudjuk, hol állunk hozzájuk képest.”

A csapatok jól ismerik a katalán ringet, mert a téli időszakban itt teszteltek a legtöbbet, ami Massa szerint segítségükre lehet, hiszen az első pillanattól kezdve tudni fogják, miként bánjanak a begyűjtött adatokkal.

“Az, hogy a következő futamnak Barcelona ad helyet, komoly előnyt jelenthet, még ha az mindenki számára így is van. Rengeteget teszteltünk ezen a pályán, így mindenki tudja, mire számítson, hogyan kezelje a pénteki adatokat” – magyarázta a brazil.

“Ennek tetejében a pálya egy minden tekintetben hatékony autót követel meg, így azt gondolom, egy igen pontos képet kaphatunk arról, miként is teljesít az F60-as modell azokkal az új elemekkel, amiket a hétvégén vetünk majd be.”

Massa egyelőre még egyetlen pontot sem szerzett az idei évben, éppen ezért nem szalad túlságosan előre, elsődleges célja az lesz, hogy bejusson az első nyolcba, a győzelmeken pedig majd csak azután kezd el gondolkodni.

“Elsődleges célom a pontszerzés, és majd csak azután kezdek el gondolkodni a további célokon. Amíg nem szerezzük meg első győzelmünket, nagyon nehéz bármit is mondani a bajnoki esélyeinkről.”

“Éjt nappallá téve azok kell dolgoznunk, hogy ismét egy versenyképes autónk legyen. Csak ezután kezdhetünk el gondolkodni a világbajnoki címen. Talán egy kicsit késő, de az is lehet, hogy nem, viszont egy biztos: nem adjuk fel” – tette hozzá Massa.

A csapat tesztpilótája, Marc Gené a hétvégén pályára vitte a továbbfejlesztett, a média által csak F60B-nek nevezett modellt Vairanóban, ahol az egyenesben kipróbálta az újításokat.

A tesztről egy amatőr videófelvétel is készült, ami ugyan igen gyenge minőségű, ám az jól kivehető rajta, hogy az F60B egy teljesen új hátsó részt kapott, a motorborítás megváltozott, ahogy a kipufogó elrendezést is átdolgozták, amire az új dupla (sokak szerint tripla) diffúzor hatékonyabbá tétele érdekében volt szükség.

Ezen felül egy “masszívabb” hátsó szárnyelem is felkerült az autóra, és állítólag az első szárny is változott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!