Friss hírek

Massa: Sorsom a saját kezemben van

Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, biztos abban, hogy amennyiben a silverstone-ihoz hasonló teljesítménnyel rukkol elő a továbbiakban, megtarthatja ülését.Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, biztos abban, hogy amennyiben a silverstone-ihoz hasonló teljesítménnyel rukkol elő a továbbiakban, megtarthatja ülését 2013-ra.

A 31 esztendős versenyző a kiábrándító idénykezdet után kezd magára találni, a Brit Nagydíjon negyedikként ért célba a győztes Mark Webber, valamint Fernando Alonso és Sebastian Vettel mögött.

23 megszerzett ponttal a brazil jelenleg tizenharmadik a bajnoki tabellán, célja pedig nem más, minthogy a legjobb öt közé verekedje magát. A pontverseny ötödik helyét jelenleg Kimi Räikkönen foglalja el 83 egységgel.

„Az egyéni pontverseny továbbra is fontos számomra” – mondta Massa.

„Az alapján, ahogy álltam közvetlenül Silverstone előtt, teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy még rengeteg pont gyűjthető a következő 11 versenyen. Ez nagyon fontos számomra, és szeretném visszaküzdeni magam a legjobb hat vagy öt versenyző közé.”

„Talán nehéz lesz elérni ezt a célt, de mindig komoly kihívásokat kell kitűznöd magad elé. Emellett a konstruktőri bajnokság is nagyon fontos számunkra, és minél többet teszek az egyéni pontversenyben, annál jobban segítem a Ferrarit.”

Massa jövőjéről továbbra sem született döntés, így nem tudni, 2013-ban is megtarthatja-e ülését a Ferrarinál. A rutinos versenyző mindazonáltal elárulta, nem aggódik, tisztában van ugyanis azzal, sorsa kizárólag saját kezében van.

„Fél szemmel természetesen figyelek arra is, mi a helyzet a többi versenyzővel, mint ahogy mindenki más szereti tudni, mi folyik körülötte, bármit is dolgozzon. De számomra csupán az a fontos, hogy ugyanúgy teljesítsek, mint ahogy Silverstone-ban.”

„Ehhez képest két versenyen, Montrealban és Valenciában is képes lettem volna arra, hogy a legjobb öt között végezzek, vagy dobogóra álljak, de különféle okok – Montrealban egy megpördülés, Valenciában pedig a padlólemezzel kapcsolatban felmerült probléma – miatt nem sikerült elérni ezt.”

„Ezek nélkül Monaco óta minden versenyen a legjobb öt hely valamelyikéért harcolhattam volna. Tudom, hogy az egyetlen dolog, amivel biztosíthatom jövőmet, ha így vezetek továbbra is. Hogy mi történik a versenyzői piacon, nem igazán van hatással az én helyzetemre. Ha úgy tudok teljesíteni, mint Silverstone-ban, akkor nem kell aggódnom a jövőm miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!