Friss hírek

Massa számára nehezen indult a jubileumi hétvége

150. versenyhétvégéjét teljesíti Koreában a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, így természetesen szeretné szép eredménnyel zárni a jubileumi alkalmat.


150. versenyhétvégéjét teljesíti Koreában a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, így természetesen szeretné szép eredménnyel zárni a jubileumi alkalmat.

Massa hetedikként zárta a pénteki második szabadedzést, és saját bevallása szerint nem volt egyszerű napja, hiszen neki is meg kellett küzdenie a nehéz körülményekkel, valamint a Pirelli abroncsainak váratlan viselkedésével.

Hirdetés
 

„Elég komplikált napunk volt. A pályán nem volt túl sok tapadás, és úgy tűnt, az intermediate abroncsok elhasználódása jelentősebb, mint általában: nem tudják mással magyarázni, hogy a köridők nem mentek lejjebb – még ha a száraz ív kialakulóban volt is” – nyilatkozta Massa.

„Nyilvánvaló, hogy emiatt nehéz megfelelően felkészülni a versenyre és az időmérőre, de ez mindenkit egyformán érint.”

Massa szintén azok közé a versenyzők közé tartozik, akik szerint érdemes lenne megvizsgálni a koreai pálya bokszkijáratát, szerinte ugyanis az elég veszélyes.

„A bokszkijárat nehéz, ezt a Rosberg és Alguersuari közti ütközés is bizonyítja: szerintem erőfeszítéseket kellene tenni annak érdekében, hogy ez változzon a jövőben.”

A Ferrari versenyzője jubilál a hétvégén, hiszen 150. nagydíját teljesíti a Forma-1-ben. A 30 esztendős versenyző ért már el szép sikereket a királykategóriában, ám természetesen vannak rossz emlékei is – beleértve azt a bizonyos hungaroringi sérülést.

„150 F1-es verseny remek eredmény: azokra a versenyekre emlékszem legszívesebben, amikor nyerni tudtam, beleértve még a 2008-as Brazil Nagydíjat is. A legrosszabb emlék? Az olyan versenyek, mint az a bizonyos magyarországi futam, illetve a szingapúri viadal – szintén 2008-ból –, ahol a győzelmet már magaménak éreztem, mégis kicsúszott a karjaim közül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!