Friss hírek

Massa szerint a bajnokságnak vége

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapatának már semmi esélye nincs behozni lemaradását, miután Jenson Button idei negyedik futamgyőzelmét aratta a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapatának már semmi esélye nincs behozni lemaradását, miután Jenson Button idei negyedik futamgyőzelmét aratta a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

Az olasz alakulat borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, az első három versenyen egyetlen pontot sem szerzett, és mindössze három ponttal a tarsolyában érkezett meg az európai szezon első állomásának helyet adó Barcelonába.

Bár komoly újításokkal készült a hétvégi futamra, és az autó teljesítménye is sokat javult a korábbiakhoz képest, a Ferrari most sem tudott maradandót alkotni.

Massa a hatodik helyen végzett, míg csapattársa, Kimi Raikkönen egy technikai meghibásodás miatt már a verseny felénél kiesett.

A Ferrari párosa jelenleg 3-3 ponttal rendelkezik, míg a listavezető Button az eddig megszerezhető 45-ből 41 pontot bezsebelt, és minden esélye megvan arra, hogy könnyedén bezsebelje első bajnoki címét a Forma-1-ben.

Arra a kérdésre, hogy képes lesz-e befogni Buttont, Massa a következőket felelte: “A bajnokságban? Nem, nem hiszem. Reálisan kell látnunk az esélyeinket. Öt versenyből négyet megnyert. Még ha drasztikusan is fejlődünk, és három-négy tizeddel eléjük is kerülünk, akkor is pontokat szereznek, szóval a bajnokságot elfelejthetjük, szerintem.”

Massa azonban elégedett az újításokkal, amik komoly előrelépést hoztak számukra, viszont úgy gondolja, hogy a Ferrari továbbra is a Brawn mögött van.

“A Q2-ben két tizeddel voltunk lassabbak. Az időmérőn, a Q3-ban négy tized volt a lemaradásunk, az üzemanyagszint miatt” – magyarázta. “Általában a helyzet azonos a versenyen. Két tized túlságosan nagy különbség. Szépen lassan el tudtak szakadni tőlünk, tehát így állunk jelen pillanatban. Még néhány tizeddel mögöttük vagyunk.”

“A Red Bullról nem tudok nyilatkozni, mert végig Vettel előtt voltam, így nem tudom, hogy mennyire tartottam fel, vagy esetleg ugyanolyan volt-e a sebessége, mint nekem. Mindenképpen javulnunk kell, de úgy gondolom, ha összehasonlítjuk a mostani autót azzal, amivel a korábbi versenyeken futottunk, hatalmas az előrelépés. Ez viszont elégedettségre adhat okot.”

Massának minden esélye megvolt arra, hogy a negyedik helyen érjen célba, azonban vissza kellett vennie az utolsó körökben, mert félő volt, hogy kifogy az üzemanyag autójából. A brazil pilóta elmondta, nem a számolással, hanem az üzemanyagtöltő berendezéssel volt gond.

“A kalkulációval nem volt problémánk” – mondta. “A berendezéssel volt gondunk. Bár azt nem tudom, hogy ez emberi mulasztás volt-e, vagy a gép hibásodott-e meg. Meg kell vizsgálnunk az ügyet, de mindenképpen bosszantó a dolog.”

“Az egész versenyen nagyon keményen harcolsz, aztán pedig vissza kell venned. Már amúgy is takarékos üzemmódban voltam, de aztán tényleg le kellett lassítanom, és el kellett engednem Vettelt. Majd veszítettem egy pozíciót Fernandóval szemben, és kis híján Nick is el tudott menni mellettem. Nagyon bosszantó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!