Friss hírek

Massa szerint a bíróságon dől el a vb-cím sorsa

Felipe Massa úgy gondolja, ha a bíróság szabályosnak minősíti a vitatott diffúzort, akkor csapatának keményen kell dolgoznia, mert addig esélye sem lesz a visszavágásra, amíg el nem készül saját fejlesztésű “dupla” diffúzora.

Felipe Massa úgy gondolja, ha a bíróság szabályosnak minősíti a vitatott diffúzort, akkor csapatának keményen kell dolgoznia, mert addig esélye sem lesz a visszavágásra, amíg el nem készül saját fejlesztésű “dupla” diffúzora.

A Ferrari borzalmasan kezdte az idei évet, amit az is bizonyít, hogy 1992 óta először nem szerzett pontot a szezonnyitón, ahol a hetekkel ezelőtt még az életben maradásért küzdő Brawn GP parádés teljesítményt nyújtva, kettős diadalt aratott.

Sokan úgy gondolják, hogy az óvás alatt álló diffúzor miatt ennyire gyors a BGP 001-es modell, jóllehet a csapat vezetése már többször hangsúlyozta, hogy nem a vitatott elem a sikerük titka.

Massa azonban meg van győződve arról, hogy emiatt van előnyben a csapat, és attól tart, hogy ha a bíróság szabályosnak minősíti az elrendezést április 14-én, akkor azzal végleg eldőlhet a világbajnoki cím sorsa.

“Ha nem változtatják meg a szabályokat, akkor minden erőddel azon kell lenned, hogy egy hasonló elrendezéssel állj elő, mert amíg nincs egy ehhez hasonló elemed, addig esélyed nincsen befogni őket. Ha ez így lesz, akkor még egy darabig az élen lesznek” – mondta Massa a formula1.com-nak.

A Ferrari versenyzője attól tart, hogy mire behozzák lemaradásukat, ellenfelük már olyan előnyben lesz, hogy a zsebében érezheti a bajnoki címet. Massa azonban ennek ellenére is bizakodó, mert úgy érzi, nincs sok tartalék a Brawn autóiban.

“Úgy gondolom, hogy ellőtték az összes puskaport. Button nyolc tizeddel volt gyorsabb az időmérőn, pedig több üzemanyag volt az autójában. Ha még nem lőtt el mindent, az ijesztő lenne. Viszont még így is messze előttünk járnak, sőt szerintem egy másik bolygón versenyeznek” – folytatta a brazil pilóta.

Massa viszont magabiztosan várja a hétvégi Maláj Nagydíjat, ahol a tavalyi évben is jól szerepelt csapata egy szintén igen gyenge szezonkezdés után. A brazil pilóta úgy gondolja, a Ferrarinak jobban fekszik a maláj pálya.

“Már korábban is azt próbáltam elmagyarázni, hogy nem Melbourne az a pálya, ahol valós képet kapunk majd az autóink teljesítményéről. Azok a pályák, mint Barcelona, Jerez, vagy Bahrein, ahol a télen teszteltünk, sokkal jobban hasonlítanak Sepangra. Bízom abban, hogy autóink hasonló módon viselkednek majd, mint azokon a pályákon.”

“Nagyon remélem, hogy visszatérhetünk arra a szintre, ahol azokon a pályákon voltunk” – tette hozzá a brazil pilóta, aki csapattársával, Kimi Raikkönennel együtt megszerezte az első két helyet a pénteki második szabadedzésen, így eddig minden jel arra utal, hogy a Ferrari valóban jobb esélyekkel várhatja a hétvégi futamot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!