Massa szerint a Ferrari jó úton jár

Pozitívan nyilatkozott a Ferrari vadonatúj versenyautójáról első tesztnapját követően Felipe Massa.


Pozitívan nyilatkozott a Ferrari vadonatúj versenyautójáról első tesztnapját követően Felipe Massa.

A brazil pilóta 284 kilométert tett meg az F138-as konstrukcióval kedden, Jerezben, és elmondása szerint az új autó már most érezni a fejlődést.

„Egyértelműen pozitívak az első benyomások” – mondta elégedetten a Ferrari versenyzője.

„Nem köröztünk annyit, mint szerettünk volna, de ez teljesen normális, amikor egy új autót tesztelünk. Egy ilyen pályán a kigyorsítások sokat számítanak, a gumik pedig megérzik ezt. Eddig pozitívak az érzéseim az autó egyensúlyát illetően, és azt gondolom, jó irányba haladunk – különösen a versenygép hátuljára vonatkozóan.”

A Ferrari tavaly sokat szenvedett azzal, hogy megértse az autóval kapcsolatos problémákat, Massa szerint azonban idén nem lesz gondjuk ezzel.

„Még bőven van tennivalónk, meg kell értenünk az autó valós viselkedését, de jó úton járunk. Nagyon bízom abban, hogy idén nem fogunk értékes időt veszíteni az autó megértésével, mint tavaly. Még egy hónapig koncentrálhatunk a munkára, és készülhetünk fel az első versenyre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!