Massa szerint a Ferrari nagyot hibázott a versenyen - F1VILÁG.HU

Massa szerint a Ferrari nagyot hibázott a versenyen

HIRDETÉS

Felipe Massa úgy gondolja, a Ferrari rosszul választotta meg stratégiáját Monte-Carlóban, miután a harmadik helyen fejezte be az esővel, és számos incidenssel tarkított futamot a hercegségben.

Felipe Massa úgy gondolja, a Ferrari rosszul választotta meg stratégiáját Monte-Carlóban, miután a harmadik helyen fejezte be az esővel, és számos incidenssel tarkított futamot a hercegségben.

Massa magabiztosan vezetett a verseny elején, majd egy vezetői hiba miatt átengedte az első pozíciót a mögötte haladó Robert Kubicának, akivel a továbbiakban is tartani tudta a lépést.

A Ferrari azonban menet közben úgy döntött, hogy egy kiállásra vált, így Massa túl sokáig maradt kint a száradó aszfalton intermediate abroncsokon, miközben riválisai elhúzhattak tőle.

Mikor a brazil versenyző lecserélte abroncsait, már akkora hátrányban volt, hogy esélye sem volt harcba szállnia a győzelemért.

“Nagyon nehéz verseny volt a mai” – mondta Massa. “Húsz körrel a vége előtt megszűnt a rádiókapcsolat köztem és a csapat között, és a táblákat kellett figyelnem, így nem volt egyszerű megtudnom, mi folyik a pályán.”

“Az első etapban, leszámítva azt a kisebb kicsúszást, nagyon gyors voltam. Nagyon jó tempót tudtam diktálni, és tisztában voltam azzal is, hogy kiváló a stratégiánk. Az autó fantasztikusan működött. Aztán hirtelen egy kiállásos taktikára váltottunk, a verseny végéig megtankoltuk az autót, ami hiba volt, mert rohamosan száradt a pálya.”

“Arra számítottunk, hogy ismét elered az eső, és mikor Robert kihajtott a boxba, nekem is ki kellett állnom, mert már nem tudtam tartani a lépést a többiekkel. Túl sokat vártunk a kerékcserével. Hibáztunk a stratégia megválasztásakor, de örülök, hogy felállhattam a dobogóra. Tudjuk, hogy hosszú még a bajnokság, és elégedett vagyok az eredménnyel.”

“Jó volt az autónk a szárazon, és a stratégiánk sem volt rossz az elején. Valószínűleg én álltam volna ki legkésőbb, így az időmérőn is kiválóan teljesítettünk, de sajnos a stratégiánk nem működött.”

Massa akkor veszítette el vezető pozícióját Kubicával szemben, mikor kicsúszott a célegyenes végén, ám a brazil jól oldotta meg a dolgot, és könnyedén folytatni tudta a vezetést.

“Természetesen mindenkinek voltak nehéz pillanatai a mai a versenyen” – mondta. “Egy ilyen versenyen nagyon könnyű hibázni, az ember hamar elveszti a koncentrációját. Egy kicsit később fékeztem, és nem tudtam bevenni a kanyart, de ezzel nem volt különösebb probléma.”

Hirdetés

Massa jelenleg négy ponttal van lemaradva a listavezető Hamilton mögött a világbajnokságban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!