Massa szerint a McLaren tartogat még meglepetéseket - F1VILÁG.HU

Massa szerint a McLaren tartogat még meglepetéseket

Felipe Massa elmondta, annak ellenére sem írja le a McLaren esélyeit a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, hogy a Ferrari fölényes győzelmet aratott Franciaországban.

Felipe Massa elmondta, annak ellenére sem írja le a McLaren esélyeit a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, hogy a Ferrari fölényes győzelmet aratott Franciaországban.

Az olasz gárda kettős győzelmet ünnepelhetett a két héttel ezelőtti francia futamon, így sokak szerint abszolút esélyesként várhatja a hétvégi Brit Nagydíjat, ahol ismét felülmúlhatja legnagyobb riválisát, a hazai közönsége előtt szereplő McLaren istállót.

Bár Massa tisztában van azzal, hogy a Ferrari nagyon erős lesz Silverstone-ban, figyelmeztetett, ugyanis véleménye szerint a McLaren valós formája sokkal jobb, mint azt a Francia Nagydíj érzékelteti.

“Biztos vagyok benne, hogy ismét versenyképesek leszünk” – mondta Massa. “A múlt heti teszteken kipróbáltunk néhány új elemet, és sikerült javítanunk a beállításokon, valamint a mechanika terén is előrébb kerültünk. Teljes mértékben elégedett voltam az F2008-as egyensúlyával, így magabiztosan várom a folytatást.”

“Azonban soha nem szabad leírnunk ellenfeleinket, mert nagyon keményen dolgoznak, és roppant szoros a jelenlegi mezőny. Úgy gondolom, hogy Franciaországban soha nem láthattuk a McLaren valós erejét, hiszen folyamatosan forgalomban autóztak versenyzői, és csak a középmezőnyből rajtolhattak. Éppen ezért nem jelenthetjük ki, hogy sokkal gyorsabbak voltunk náluk Magny-Cours-ban.”

“Silverstone mindig tartogat meglepetéseket. Még ha nem is lesz eső, akkor is nagy szél uralkodik majd a pályán, amire oda kell figyelned, mert a gyors íveken az könnyedén az autóba kaphat, aminek következtében elveszítheti stabilitását, és a pálya szélén találhatod magad.”

“Azonban ez mindenki számára azonos, így semmi okom nincs arra, hogy azt gondoljam, nem lesz jó hétvégém. Bízom benne, hogy felállhatok majd a dobogóra Silverstone-ban” – tette hozzá Massa, aki a bajnokság éllovasaként kezdheti meg a Brit Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!