Friss hírek

Massa szerint fordulhat a kocka Monacóban

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy a hétvégi Monacói Nagydíj fordulópont lehet csapatának, különösen azok után, hogy rengeteget javult idei versenygépük teljesítménye az elmúlt versenyen Barcelonában.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy a hétvégi Monacói Nagydíj fordulópont lehet csapatának, különösen azok után, hogy rengeteget javult idei versenygépük teljesítménye az elmúlt versenyen Barcelonában.

Az olasz alakulat nagyon gyengén kezdte az idei évet, amit az is bizonyít, hogy öt futam után mindössze csak hat pontja van a világbajnokságban, mellyel nem kevesebb, mint 62 pont a lemaradása a listavezető Brawn GP-vel szemben a konstruktőrök versenyében.

Bár az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon bevetett újításoknak köszönhetően drasztikusan javult az F60 teljesítménye, Massa csak a hatodik lett, miután az utolsó körökben vissza kellett vennie, hogy spóroljon az üzemanyaggal, míg Kimi Raikkönen egy hidraulikus probléma miatt kiesett.

Mindezek ellenére Massa továbbra sem adta fel a küzdelmet, és bízik abban, hogy tovább javul a teljesítményük a hétvégi megmérettetésen, ahol reményei szerint harcba szállhatnak ellenfeleikkel az élmezőnyben.

“A Spanyol Nagydíj után olyanokat olvastam, hogy meglengettem a fehér zászlót, és máris feladtam a küzdelmet. Először is le szeretném szögezni, hogy ez nem így van” – mondta a brazil versenyző a Gazzetta dello Sportnak.

“Természetesen nagyon nem egyszerű a helyzetünk a bajnokság szempontjából, és ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor talán nem lehet meglepő, ha azt mondjuk, szinte lehetetlen behozni a lemaradásunkat, hiszen hatalmas a különbség. Azonban ez nem jelenti azt, hogy feladtuk volna a küzdelmet.”

Massa olyannyira bizakodó, hogy szerinte már a hétvégén fordulhat a kocka, és csapata újabb lépést tehet az élmezőny felé, sőt megszerezheti idei első dobogós helyezését, amit további sikerek követhetnek majd.

“Hiszem, hogy a monte-carlói futam fordulópont lesz számunkra. Lesznek újdonságok az aerodinamikai csomagunkban” – folytatta a brazil pilóta, aki jelenleg 38 ponttal van lemaradva a listavezető Jenson Button mögött.

“Egy olyan szezonkezdésünk volt, amire nem számítottunk, de rengeteget javultunk az elmúlt időben, és a legutóbbi futamon nagyot léptünk előre Montmelóban. Éppen ezért azt gondolom, hogy van esélyünk az idei első dobogós helyezésünkre, és megkezdhetjük a felzárkózást.”

“Itt vagyok, harcolni fogok, és mindent megteszek azért, hogy versenyről versenyre javuljunk. Mindig eljön a visszatérés ideje, és biztos vagyok abban, hogy ez most sem lesz másképp” – folytatta Massa, aki egyre elégedettebb az F60 teljesítményével.

“Jó érzésekkel hagytam el a Spanyol Nagydíjat, mert az teljesen más volt, mint az első négy futam. Hiszek a csapatban, így biztos vagyok a visszatérésben, mind az egyéni, mind pedig a konstruktőri bajnokságban.”

Bár a rövid egyenesekkel, és szűk kanyarokkal tarkított pálya nem kimondottan kedvez a hibrid rendszernek, Massa arra számít, hogy a McLarenhez hasonlóan, a Ferrari is használni fogja a KERS rendszert a hercegségben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!