Bahreini Nagydíj

Massa szerint Hamilton túlságosan optimista volt

Massa szerint Hamilton túlságosan optimista volt

Felipe Massa szerint Lewis Hamiltonnak várnia kell volna azzal, hogy visszavegye vezető pozícióját Kimi Raikkönentől a Belga Nagydíjon, ahol bár megszerezte a győzelmet, büntetését követően csak a harmadik helyen végzett.

Felipe Massa szerint Lewis Hamiltonnak várnia kell volna azzal, hogy visszavegye vezető pozícióját Kimi Raikkönentől a Belga Nagydíjon, ahol bár megszerezte a győzelmet, büntetését követően csak a harmadik helyen végzett.

Hamilton egy 25 másodperces időbüntetést kapott, amiért jogosulatlan előnyre tett szert azzal, hogy átvágta a sikánt két körrel a futam vége előtt. Bár visszaengedte maga elé Raikkönent a célegyenesben, pár másodperccel később máris visszavette vezető pozícióját.

Massa, aki megörökölte Hamiltontól a futamgyőzelmet, elmondta, semmi kétsége afelől, hogy brit riválisa hibás döntést hozott, mikor gondolkodás nélkül visszaelőzte Kimit.

“A dobogós ceremónia után mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy az incidenst vizsgálják. Az első reakcióm az volt, hogy megtudjam, mi is történt pontosan, mert nem láttam semmit, mikor a pályán voltam” – írta Massa hivatalos blogján.

“Néha megtörténnek az ilyen dolgok, azonban véleményem szerint talán egy kicsit túlzottan optimista volt, mikor azt gondolta, hogy elég egy pillanatra átadnia helyét, és aztán azonnal újra megelőzheti.”

“Az ilyen incidenseket általában mindig megbeszéljük a hivatalos versenyzői eligazításokon, ahol abszolút egyértelművé teszik, hogy bárki átvág egy sikánt, vissza kell állítania az eredeti sorrendet, és vissza kell adnia azt az előnyt, amit ezzel esetlegesen szerzett.”

“Ha Lewis korrekt módon veszi be azt a sikánt, akkor soha nem tudta volna megelőzni Kimit azon a nagyon rövid egyenes szakaszon. Ez volt az első véleményem, amint megnéztem a visszajátszást. Talán ha Lewis kivár, és a következő egyenesben próbál elmenni Kimi mellett, akkor más lett volna a helyzet.”

Massa azt is elmondta, hogy ő csakis a bajnoki helyezésére gondolt a futam alatt, míg csapattársa, Raikkönen bevallotta, hogy számára csakis a győzelem lett volna elfogadható Belgiumban.

“Egyre érdekesebbnek tűnik a bajnokság, hiszen mindössze csak két pont a lemaradásom” – folytatta a brazil pilóta. “A saját versenyemre figyeltem Spában, és csakis a bajnokságra gondoltam. Úgy tűnik, hogy jól tettem mindezt, mert Kimi balesetével nyertem egy pozíciót, majd a futam után még egy helyet előrébb léptem.”

“Nagyon örülök ennek, mert a bajnokság még teljesen nyitott. Azonban még öt futam hátra van, így nagyon jól kell dolgoznunk. Az utolsó körök Spában nagyon csúszósak voltak, így az átlagosnál is jobban lelassítottam, mert tudtam, hogy megnyugtató előnyöm van a mögöttem haladóval szemben, és biztos akartam lenni abban, hogy befejezem a versenyt.”

“Ha harcban lettem volna egy másik pozícióért, akkor keményebben hajtok. Azonban inkább a bajnokság lebegett a szemem előtt, így nem akartam megkockáztatni azt, hogy akár egyetlen pontot se szerezzek.”

“Miközben nagyon örülök annak, hogy nyertem, sajnálom Kimit. Tudom, milyen érzés vezetni, és az utolsó körökben elbukni a győzelmet. Más helyzetben volt, mikor megérkezett az eső, a győzelemért volt harcban. Nagyon bosszantó lehet most számára a dolog, különösen azután, hogy kiváló versenyt teljesített egészen a végéig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!