Friss hírek

Massa szerint jót tett neki a tavalyi vereség

Felipe Massa úgy gondolja, hogy rengeteget tanult a tavalyi évben, és egy sokkal erősebb versenyzőként szállhat majd harcba a világbajnoki címért az idei esztendőben.

Felipe Massa úgy gondolja, hogy rengeteget tanult a tavalyi évben, és egy sokkal erősebb versenyzőként szállhat majd harcba a világbajnoki címért az idei esztendőben.

A Ferrari pilótája ugyan győzelmet aratott hazai közönsége előtt a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ám végül elvesztette a bajnoki címet riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben, aki az utolsó körben ugrott fel a számára vb-címet jelentő ötödik helyre.

Massa azonban nem siránkozik a tavalyi évben történtek miatt, mert úgy érzi, sokat tanult, és egy jóval erősebb versenyzőként vághat majd neki az idei szezonnak.

Hirdetés
 

“Biztos vagyok abban, hogy ez csakis a javamat szolgálta, és erősebbé tett” – mondta a brazil pilóta az autosport.com-nak. “Nem szabad már azzal foglalkoznunk, hogy mi volt a probléma, miért nem sikerült megszereznünk a vb-címet az elmúlt szezonban.”

“Ha nyerünk, akkor nyerünk. Ha veszítünk, akkor veszítünk. Ha pedig hibázunk, akkor hibázunk, ennyi az egész. A bajnokság kiváló volt, és majdnem nyerünk. Azonban a majdnem nem elég, de úgy gondolom, megmutattuk, hogy nagyon erősek voltunk az egész szezonban.”

Massa bízik abban, hogy idén mellé áll majd a szerencse, és egy évvel azután, hogy elveszítette a bajnoki címet riválisával szemben, sikerül visszavágnia, és ő ünnepelhet a szezon végén.

“Nem az a fajta srác vagyok, aki rágódik a múlton, és annak negatívumait viszi magával az életbe, mert ha azt így teszed, akkor frusztrálttá válsz” – mondta. “Csak a pozitívumokat viszem magammal, és megpróbálok tanulni mindebből. Néha az élet olyan dolgokat hoz, amikre nem számítasz, de okkal.”

“Elég csak megnézni, mi történt Lewisszal az első évében, aztán hirtelen világbajnok lett. Talán jobban megérdemelte volna a végső győzelmet 2007-ben, mint 2008-ban, de a dolgok már csak így mennek” – folytatta Massa, akit tisztában van azzal, hogy minden egyes lehetőséget maximálisan ki kell használnia az idei szezonban.

“A tavalyi évben megtanultam, hogy soha nem szabad feladni, hiszen a dolgok még a bajnokság utolsó versenyének utolsó körében is hatalmas fordulatot vehetnek. Sajnos ez éppen nekem nem kedvezett a tavalyi évben, mert végül elveszítettem a vb-címet.”

“Azonban ez is azt mutatja, hogy a bajnokság nem az utolsó fordulón dől el, hanem 18 verseny alatt. Szóval, ha egy pontot veszítesz, akár még az az egy pont is elég lehet ahhoz, hogy lecsússz a bajnoki címről a végén.”

“Ez pedig extra lendületet ad nekem, hogy még jobban felkészüljek az idei szezonra. Természetesen még versenyképesebb akarok lenni, és több versenyt akarok nyerni. Ismét harcba szeretnék szállni a világbajnoki címért” – tette hozzá a Ferrari pilótája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa szerint jót tett neki a tavalyi vereség
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!