Massa szerint káoszt okoz az új időmérő-szisztéma

Felipe Massa szerint káoszt okozhat az előttünk álló idényben bevezetésre kerülő új időmérő-szisztéma.


Felipe Massa szerint káoszt okozhat az előttünk álló idényben bevezetésre kerülő új időmérő-szisztéma.

Ahogyan arról nemrég lapunk is beszámolt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, változtatni kíván a kvalifikációk lebonyolításának menetén, az új rendszert pedig jövő héten a Motorsport Világtanács (WMSC) ratifikálhatja.

Felipe Massa, a Williams versenyzője azt mondja, még korai megmondani, hogy az új rendszer jó lesz-e, vagy sem, az azonban valószínű, hogy összekuszálja majd a dolgokat a versenyhétvégéken.

„Nem tudom, hogy tetszik-e, vagy sem. Egy kis időre lesz szükségünk ahhoz, hogy megértsük a szabályokat, illetve ezt a változást” – mondta a brazil.

„Az egyetlen dolog, amit én látok, hogy szeretnének egy kis káoszt okozni, és ez biztosan meg is fog történni. Azok az autók, melyeknek elöl kellene végezniük, problémáik lesznek majd, így hátulról kell rajtolniuk. Szóval ez érdekes lehet a média számára, de hogy általánosságban jobb lesz-e, vagy sem, azt nem tudom még.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint az F1-et az időmérő rendszerének megváltoztatásával kell-e jó irányba terelni, Massa így felelt: „A legfontosabb dolog az, hogy a rajongók akciót akarnak látni, azt, hogy az autók előzgetik egymást. Nem azt akarják, hogy ugyanaz az autó nyerjen minden versenyt.”

„Bárhogy is teszed jobbá a bajnokságot, a rajongók örülni fognak. Ezt nem könnyű megtenni. Talán az autók hangjával lehetne leginkább, de ettől eltekintve a lényeg szerintem az, hogy azt szeretnék, ha más-más autók nyernék a futamokat. De ezt a legnehezebb kivitelezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!