Friss hírek

Massa szerint még nem késő harcba szállni a vb-címért

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa szerint még nem késő csapatának harcba szállni az idei bajnoki címért, jóllehet az a tény, hogy a Fellebbviteli Bíróság szabályosnak minősítette a vitatott diffúzort, komoly hátrányba sodorta őket.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa szerint még nem késő csapatának harcba szállni az idei bajnoki címért, jóllehet az a tény, hogy a Fellebbviteli Bíróság szabályosnak minősítette a vitatott diffúzort, komoly hátrányba sodorta őket.

Az olasz gárda borzalmasan gyengén kezdte a szezont, és az első két futamon egyetlen pontot sem szerzett, részben a vitatott diffúzor hiányának köszönhetően.

A Ferrari elfogadta a bíróság döntését, és megerősítette, hogy gőzerővel dolgozik autója áttervezésén, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy bevethesse az új diffúzort, aminek kifejlesztése rengeteg energiát, és pénzt visz el.

“Biztos vagyok abban, hogy nem lesz egyszerű” – mondta Massa Kínában. “Nagyon keményen kell dolgoznunk, mert vannak olyan csapatok, melyek egy teljesen más autóval versenyeznek. Nem lesz egyszerű elkapni őket, de úgy vélem, lehetséges.”

“Bízom abban, hogy nem lesz túl késő. Bízom abban, hogy időben elkészülünk, és harcba szállhatunk a győzelmekért illetve a bajnoki címért. Egy viszont biztos, nem adjuk fel. Keményen fogunk dolgozni, és szerintem sokat tudunk javítani az autón.”

A Ferrari már a múlt hétvégén megerősítette, hogy a problémák mielőbbi megoldása érdekében egy válságstábot állít fel, aminek vezetésével a technikai igazgatót, Aldo Costát bízza meg, míg az eddig csapatmenedzserként tevékenykedő Luca Baldisserri lesz a felelős azért, hogy összehangolja a pályán és a gyárban folyó munkát.

A munkacsoport feladata csak és kizárólag az lesz, hogy az F60 fejlesztésével, és az új diffúzorral foglalkozzon, ami a vezetőség szerint legkorábban az európai szezon első állomásának helyet adó májusi Spanyol Nagydíjon kerülhet bevetésre.

“A diffúzor egy újabb ok arra, hogy még keményebben dolgozzunk a gyárban, és megpróbáljunk minél előbb előrukkolni az új elemekkel, és az új diffúzorral, amitől a legnagyobb előrelépést várhatjuk. Ez az oka annak, hogy egy kicsit átszerveztük a csapatot” – magyarázta a brazil versenyző.

“Még keményebb munkára van szükségünk a gyárban, és még jobb szervezettségre a pályán, ez volt a döntés. A bírósági ítélet után mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legkorábban bevethessük új padlólemezünket. Nem lesz egyszerű, kemény munka vár ránk” – tette hozzá Massa, aki cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint a történtek és a gyenge kezdés miatt, veszített volna motivációjából.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!