Massa szerint meglehet a dobogó a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Massa szerint meglehet a dobogó a Ferrarinak

HIRDETÉS

Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője elismeri, nem a várakozásoknak megfelelően alakult csapata téli felkészülése, ám ezzel együtt hisz abban, hogy a dobogóért harcolhatnak Ausztráliában.



Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője elismeri, nem a várakozásoknak megfelelően alakult csapata téli felkészülése, ám ezzel együtt hisz abban, hogy a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjon a dobogós helyekért szállhatnak majd harcba.

A brazil versenyző az olasz gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nem érez extra nyomást önmagán amiatt, hogy szerződése az idei év végén lejár a Ferrarinál. Elmondása szerint arra törekszik, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, és szép eredményekkel örvendeztesse meg úgy csapatát, mint annak rajongóit.

„Legalább ötödször vágom már úgy neki a bajokságnak, hogy nincs megújítva a szerződésem, de ez engem egyáltalán nem zavar” – fogalmazott Massa.

„Azzal a céllal dolgozom, hogy kiterjesszem partnerkapcsolatom a Ferrarival, ami mostanra már sok-sok éve tart. Hivatalos versenyzőként ez a hetedik évem Maranellóban, és egy pillanatig sem gondolkodom majd ezekről a dolgokról, ha az autóban ülök.”

„Számomra a Ferrari egészen különleges.”

A Ferrari versenyzője hozzátette, nem rejti véka alá, hogy nem a legjobban sikerültek az előszezoni tesztek, ám meggyőződése, hogy képesek lesznek előrelépni, és felvehetik majd a harcot legfőbb riválisaikkal.

„Való igaz, hogy évről-évre egyre kevesebbet tesztelhetünk, szóval egyre nehezebb megérteni, mi a helyzet az erőviszonyokat illetően. Tavaly nagyon jól mentünk a teszteken, aztán megérkeztünk Melbourne-be, és 1 másodperccel le voltunk maradva a pole pozíciótól. Nem titkolom, nem vagyunk 100 százalékig elégedettek azzal, ahogy ez a három spanyolországi teszt zajlott, és jobban örülnék annak, ha egy kicsit gyorsabbak lennénk.”

„Egy teljesen új autóval dolgozunk, és továbbra is van még megtanulni róla, hogy kihozzuk a benne rejlő maximális potenciált. Nagyon erős csapatom van, és hiszek abban, hogy megfelelően tudják majd fejleszteni a kasztnit az idény során.”

Hirdetés

Massa úgy véli, idén nagyon szoros küzdelem várható majd a legjobb helyekért, hiszen a Red Bull és a McLaren mellett a Lotus és a Ferrari is nagyon erősnek tűnik, nem is beszélve a középmezőny csapatairól, melyek mindent megtesznek azért, hogy felzárkózzanak az élmezőnyhöz.

„Az igazság csak Ausztráliában derül majd ki, amikor minden autó azonos feltételek mellett gurul pályára: kevés üzemanyaggal, a leglágyabb gumikkal. Természetesen vannak csapatok, melyek már most nagyon erősnek tűnik, mint a Red Bull és a McLaren, de a Mercedes és a Lotus is nagyon gyors szerintem.”

„Aztán van még egy csoport, mely egyre közelebb kerül, és melynek csapatait, a Saubert, a Toro Rossót és a Force Indiát néhány tizedmásodperc választja csak el egymástól.”

Noha a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry nemrégiben úgy nyilatkozott, csekély esély van arra, hogy a dobogóért harcolhatnak majd Melbourne-ben, Massa elárulta, ő hisz abban, hogy a legjobb három között végezhetnek jövő vasárnap.

„Továbbra is úgy hiszem, hogy harcolhatunk a dobogóért: csak erre gondolok. De még várnunk kell néhány napot a válaszig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa szerint meglehet a dobogó a Ferrarinak
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!