Massa szerint mielőbbi változtatások szükségesek

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa szerint minél előbb meg kell változtatni a biztonsági autóra vonatkozó szabályokat, hogy elkerülhetőek legyenek a hétvégi Szingapúri Nagydíjon történt sajnálatos esetek.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa szerint minél előbb meg kell változtatni a biztonsági autóra vonatkozó szabályokat, hogy elkerülhetőek legyenek a hétvégi Szingapúri Nagydíjon történt sajnálatos esetek.

Robert Kubica és Nico Rosberg is büntetést kapott Szingapúrban, ugyanis rosszkor hajtottak ki a boxba.

A BMW és a Williams vezetése természetesen tisztában volt azzal, hogy a biztonsági autós periódusban időszakosan le van zárva a boxutca, azonban ki kellett hívnia versenyzőit, mert ellenkező esetben elfogyott volna az üzemanyag az autóikból.

A biztonsági autó továbbá teljesen kiszámíthatatlanná tette a vasárnapi versenyt, így kerülhetett az élre a tizenötödik pozícióból rajtoló Fernando Alonso, aki meglepetésre megnyerte az éjszakai futamot.

Massa úgy gondolja, minél előbb át kell alakítani a jelenlegi rendszert, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az ilyen és ehhez hasonló esetek a versenyeken.

“Az egész éjszakai versenyzés egy nagyon jó ötlet, érdekes és teljesen más” – mondta a brazil pilóta. “Azonban ez a verseny ismét rávilágított arra, hogy a biztonsági autós szabályokat meg kell vizsgálni, mert a Forma-1-nek arról kellene szólnia, hogy az adott napon legjobban teljesítő versenyző és autó kombináció nyerje meg a futamot.”

“Tudom, hogy hibáztunk, de a jelenlegi rendszer, ahogy azt vasárnapi végeredmény is tükrözi, azt eredményezte, hogy a biztonsági autó egy középmezőnyben lévő versenyzőt emelt az élre, és nem azért, mert kiválóan taktikázott, hanem azért, mert egyszerűen szerencséje volt.”

“Úgy gondolom, hogy a rendszert mielőtt át kell alakítani, és erre a problémára a nem éppen egyszerű szingapúri pálya is rávilágított. Az aszfalt egyenetlenségét is meg kell vizsgálni, mielőtt még jövőre visszatérnénk a helyszínre, de maga a pálya kiváló, jobban hasonlít Monacóhoz, mint Valenciához. Mindössze csak néhány részleten kell változtatni.”

Massa, aki a Ferrari hatalmas hibája miatt csak az utolsó előtti helyen végzett a hétvégi futamon, hét pontos lemaradásra tett szert legnagyobb riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben, miközben már csak három verseny van hátra az idei bajnokságból.

A brazil azonban biztos abban, hogy csapata képes lesz visszavágni a történtekért, és elmondta, a cél az, hogy kettős győzelmet arassanak a szezon hátralévő versenyein.

“Ami a bajnokságot illeti, nem tudok mást mondani, mint vasárnap: a hét pont kevés, de akár sok is lehet. Ha visszatekintünk arra, hogy mit történt velem vasárnap, mikor egy pontos hátrányom egyik pillanatról a másikra hét pontosra nőtt, akkor azt mondhatjuk, hogy ez fordítva is könnyedén elsülhet.”

“A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk, hogy nagyon jó az autónk. E nélkül sokkal kisebbek lennének az esélyeim. Két nagyon jó autónk van, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy mindketten riválisaink előtt végezzünk a hátralévő versenyeken. Meg lehet csinálni, pozitívan kell gondolkodni, és az utolsó versenyig kell harcolni, hogy elérjük végső célunkat.”

“A mottó a hátralévő versenyekre nem más, mint az, hogy csakis előre kell tekintenünk, és nem szabad feladnunk. Ahogy azt a csapatvezetőnk, Stefano Domenicali is elmondta a verseny után, mindent meg kell tennünk azért, hogy az első két helyen végezzünk az utolsó versenyeken. Nem lesz egyszerű, de a csapaton belül mindenki a legjobb tudását nyújtja.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS