Friss hírek

Massa szerint mielőbbi változtatások szükségesek

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa szerint minél előbb meg kell változtatni a biztonsági autóra vonatkozó szabályokat, hogy elkerülhetőek legyenek a hétvégi Szingapúri Nagydíjon történt sajnálatos esetek.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa szerint minél előbb meg kell változtatni a biztonsági autóra vonatkozó szabályokat, hogy elkerülhetőek legyenek a hétvégi Szingapúri Nagydíjon történt sajnálatos esetek.

Robert Kubica és Nico Rosberg is büntetést kapott Szingapúrban, ugyanis rosszkor hajtottak ki a boxba.

A BMW és a Williams vezetése természetesen tisztában volt azzal, hogy a biztonsági autós periódusban időszakosan le van zárva a boxutca, azonban ki kellett hívnia versenyzőit, mert ellenkező esetben elfogyott volna az üzemanyag az autóikból.

A biztonsági autó továbbá teljesen kiszámíthatatlanná tette a vasárnapi versenyt, így kerülhetett az élre a tizenötödik pozícióból rajtoló Fernando Alonso, aki meglepetésre megnyerte az éjszakai futamot.

Massa úgy gondolja, minél előbb át kell alakítani a jelenlegi rendszert, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az ilyen és ehhez hasonló esetek a versenyeken.

“Az egész éjszakai versenyzés egy nagyon jó ötlet, érdekes és teljesen más” – mondta a brazil pilóta. “Azonban ez a verseny ismét rávilágított arra, hogy a biztonsági autós szabályokat meg kell vizsgálni, mert a Forma-1-nek arról kellene szólnia, hogy az adott napon legjobban teljesítő versenyző és autó kombináció nyerje meg a futamot.”

“Tudom, hogy hibáztunk, de a jelenlegi rendszer, ahogy azt vasárnapi végeredmény is tükrözi, azt eredményezte, hogy a biztonsági autó egy középmezőnyben lévő versenyzőt emelt az élre, és nem azért, mert kiválóan taktikázott, hanem azért, mert egyszerűen szerencséje volt.”

“Úgy gondolom, hogy a rendszert mielőtt át kell alakítani, és erre a problémára a nem éppen egyszerű szingapúri pálya is rávilágított. Az aszfalt egyenetlenségét is meg kell vizsgálni, mielőtt még jövőre visszatérnénk a helyszínre, de maga a pálya kiváló, jobban hasonlít Monacóhoz, mint Valenciához. Mindössze csak néhány részleten kell változtatni.”

Massa, aki a Ferrari hatalmas hibája miatt csak az utolsó előtti helyen végzett a hétvégi futamon, hét pontos lemaradásra tett szert legnagyobb riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben, miközben már csak három verseny van hátra az idei bajnokságból.

A brazil azonban biztos abban, hogy csapata képes lesz visszavágni a történtekért, és elmondta, a cél az, hogy kettős győzelmet arassanak a szezon hátralévő versenyein.

“Ami a bajnokságot illeti, nem tudok mást mondani, mint vasárnap: a hét pont kevés, de akár sok is lehet. Ha visszatekintünk arra, hogy mit történt velem vasárnap, mikor egy pontos hátrányom egyik pillanatról a másikra hét pontosra nőtt, akkor azt mondhatjuk, hogy ez fordítva is könnyedén elsülhet.”

“A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk, hogy nagyon jó az autónk. E nélkül sokkal kisebbek lennének az esélyeim. Két nagyon jó autónk van, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy mindketten riválisaink előtt végezzünk a hátralévő versenyeken. Meg lehet csinálni, pozitívan kell gondolkodni, és az utolsó versenyig kell harcolni, hogy elérjük végső célunkat.”

“A mottó a hátralévő versenyekre nem más, mint az, hogy csakis előre kell tekintenünk, és nem szabad feladnunk. Ahogy azt a csapatvezetőnk, Stefano Domenicali is elmondta a verseny után, mindent meg kell tennünk azért, hogy az első két helyen végezzünk az utolsó versenyeken. Nem lesz egyszerű, de a csapaton belül mindenki a legjobb tudását nyújtja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!