Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Massa szerint nehéz lesz befogni a Brawn GP-t

Felipe Massa szerint időbe fog telni, míg csapata behozza lemaradását, és utoléri a szezonnyitón parádézó, és kettős győzelemmel debütáló Brawn GP-t, bár úgy érzi, jobb az F60 teljesítménye, mint az elsőre látszik.

Felipe Massa szerint időbe fog telni, míg csapata behozza lemaradását, és utoléri a szezonnyitón parádézó, és kettős győzelemmel debütáló Brawn GP-t, bár úgy érzi, jobb az F60 teljesítménye, mint az elsőre látszik.

Massa a 11. helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet, miután elmondása szerint elromlott a szervo autójában, és többé már nem tudta egyenesben tartani Ferrariját.

A brazil versenyző csalódottan hagyta el a szezonnyitónak helyet adó Melbourne-t, ahol a Ferrari már tradicionálisan alulmúlja önmagát.

Bár menet közben – a lágy gumik brutális kopása miatt – megváltoztatott stratégiája némiképp keresztülhúzta számításait, így nem jött ki valós erejük, Massa tisztában van azzal, hogy időbe fog telni, míg csapata behozza lemaradását, és csökkenti a különbséget a Brawn-nal szemben.

“Minél előbb javítanunk kell az autón” – mondta. “Azt sem tudom, hogy egyáltalán be tudjuk-e hozni lemaradásunkat. Mikor három vagy négy tizeddel vagy lemaradva valaki mögött, az még behozható, de mikor egy teljes másodperc a hátrányod, az már egy sokkal nehezebb történet.”

“Az én tapasztalatom az, hogy mikor egy másodpercre vagy az élen állótól, akkor nem tudod egyik napról a másikra behozni a lemaradásod.”

A brazil versenyző szerint a legnagyobb problémát a gumik okozták a hétvégén, így csapatának mindent el kell követnie azért, hogy a soron következő Maláj Nagydíjon már minden rendben legyen ezen a területen.

“A lágyabb keverékeken küszködtünk, a kemény keverékeken is küszködtünk, egyik gumi sem bizonyult jónak a hétvégén” – magyarázta Massa.

“Szerintem a pálya sem volt egyszerű, nem volt meg a megfelelő tapadás a lágyabb gumikon, amik nagyon hamar tönkrementek. A kemény gumikkal pedig az volt a probléma, hogy nagyon nehezen lehetett üzemi hőfokon tartani őket, különösen a biztonsági autós periódusban.”

Hogy mi a véleménye a Brawn fölényéről?

“Nem lepett meg a szereplésük, hiszen Barcelonában (az első tesztjükön) már láthattuk, hogy fantasztikus formában vannak. Ha megnézzük a mezőnyt, akkor szembetűnik, hogy egy teljesen más ligában versenyeztek” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!