Massa szerint nehéz lesz befogni a Brawn GP-t

Felipe Massa szerint időbe fog telni, míg csapata behozza lemaradását, és utoléri a szezonnyitón parádézó, és kettős győzelemmel debütáló Brawn GP-t, bár úgy érzi, jobb az F60 teljesítménye, mint az elsőre látszik.

Felipe Massa szerint időbe fog telni, míg csapata behozza lemaradását, és utoléri a szezonnyitón parádézó, és kettős győzelemmel debütáló Brawn GP-t, bár úgy érzi, jobb az F60 teljesítménye, mint az elsőre látszik.

Massa a 11. helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet, miután elmondása szerint elromlott a szervo autójában, és többé már nem tudta egyenesben tartani Ferrariját.

A brazil versenyző csalódottan hagyta el a szezonnyitónak helyet adó Melbourne-t, ahol a Ferrari már tradicionálisan alulmúlja önmagát.

Bár menet közben – a lágy gumik brutális kopása miatt – megváltoztatott stratégiája némiképp keresztülhúzta számításait, így nem jött ki valós erejük, Massa tisztában van azzal, hogy időbe fog telni, míg csapata behozza lemaradását, és csökkenti a különbséget a Brawn-nal szemben.

“Minél előbb javítanunk kell az autón” – mondta. “Azt sem tudom, hogy egyáltalán be tudjuk-e hozni lemaradásunkat. Mikor három vagy négy tizeddel vagy lemaradva valaki mögött, az még behozható, de mikor egy teljes másodperc a hátrányod, az már egy sokkal nehezebb történet.”

“Az én tapasztalatom az, hogy mikor egy másodpercre vagy az élen állótól, akkor nem tudod egyik napról a másikra behozni a lemaradásod.”

A brazil versenyző szerint a legnagyobb problémát a gumik okozták a hétvégén, így csapatának mindent el kell követnie azért, hogy a soron következő Maláj Nagydíjon már minden rendben legyen ezen a területen.

“A lágyabb keverékeken küszködtünk, a kemény keverékeken is küszködtünk, egyik gumi sem bizonyult jónak a hétvégén” – magyarázta Massa.

“Szerintem a pálya sem volt egyszerű, nem volt meg a megfelelő tapadás a lágyabb gumikon, amik nagyon hamar tönkrementek. A kemény gumikkal pedig az volt a probléma, hogy nagyon nehezen lehetett üzemi hőfokon tartani őket, különösen a biztonsági autós periódusban.”

Hogy mi a véleménye a Brawn fölényéről?

“Nem lepett meg a szereplésük, hiszen Barcelonában (az első tesztjükön) már láthattuk, hogy fantasztikus formában vannak. Ha megnézzük a mezőnyt, akkor szembetűnik, hogy egy teljesen más ligában versenyeztek” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!