Massa szerint Räikkönen lehetett volna óvatosabb

A Williams versenyzője, Felipe Massa szerint Kimi Räikkönen talán elkerülhette volna vasárnapi nagy balesetét, ha lelassít, miután elhagyta a pályát a futam első körében.


A Williams versenyzője, Felipe Massa szerint Kimi Räikkönen talán elkerülhette volna vasárnapi nagy balesetét, ha lelassít, miután elhagyta a pályát a futam első körében.

A Ferrari finn világbajnoka nagyot bukott rögtön a rajt után: az Aintree kijáratában túl szélesen fordult, majd padlógázzal próbált visszatérni a pályára, ám ekkora elveszítette az irányítást autója felett és a korlátnak csapódott.

Az irányíthatatlan Ferrari ekkor visszacsúszott a pályára, ahol Kamui Kobayashi éppen csak el tudta kerülni, Massa azonban – bár az utolsó pillanatban félrerántotta a kormányt – nekiütközött Räikkönen autójának.

Amikor az AUTOSPORT című brit szaklap arról kérdezte Massát, Räikkönennek óvatosabban kellett volna-e visszatérnie a pályára, így felelt: „Pontosan. Szélesen fordult a kanyarban, csatában volt – azt hiszem, meg is előzött néhány autót a rajtnál. És úgy akart visszatérni a pályára, hogy nem veszít pozíciót.”

„Balszerencsés volt, mert átment egy bukkanón, elveszítette az irányítást. Persze azért csinálta ezt, hogy ne veszítsen pozíciót. Egy szabadedzésen az ember nyilván visszavesz, de egy versenyen megpróbál olyan gyorsan visszatérni, amennyire csak lehet.”

„Miután nekiütközött a falnak, pontosan az én autóm elé csúszott vissza. Nem tudtam, mitévő legyek, szóval elrántottam a kormányt jobbra, az autó elindult oldalra és nekiütközött.”

„Örülök, hogy rendben van, hallottam, hogy 47G-s volt a becsapódás. Az durva azért. Nekem 27G volt Kanadában.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS