Massa szerint Rosberg mentálisan is előnybe került - F1VILÁG.HU

Massa szerint Rosberg mentálisan is előnybe került

HIRDETÉS

Nemcsak a versenypályán aratott győzelmet a vasárnapi Monacói Nagydíjon Nico Rosberg, Felipe Massa szerint bizony mentálisan is felülkerekedett világbajnok csapattársán, Lewis Hamiltonon.


Nemcsak a versenypályán aratott győzelmet a vasárnapi Monacói Nagydíjon Nico Rosberg, Felipe Massa szerint bizony mentálisan is felülkerekedett világbajnok csapattársán, Lewis Hamiltonon.

A Mercedes német pilótája idei második győzelmét aratta Monte Carlo utcáin, diadalának köszönhetően pedig ismét élen áll a bajnoki összetettben – igaz, előnye mindössze 4 pont Hamiltonnal szemben.

A Mercedes párosának viszonya mindazonáltal megromlani látszik, Hamilton ugyanis sérelmezte Rosberg időmérőn bemutatott manőverét, mely miatt az angol nem tudta megfutni utolsó mért körét, minek köszönhetően Rosbergé lett a pole – másnap pedig a győzelem.

Bár Rosberg állítja, nem szándékosan csúszott ki a pályáról, előidézve ezzel a sárga zászlós jelzést – ezt pedig a monacói stewardok is megerősítették –, Hamilton nem hajlandó szóba állni csapattársával az eset óta.

Felipe Massa – aki 2008-ban az utolsó utáni pillanatokban bukta csak el a bajnoki elsőséget Hamiltonnal szemben – úgy érzi, Rosberg mentálisan felülkerekedett brit pilóta felett.

„Hamilton egy olyan srác, akinek tökéletes pszichikai állapotban kell lennie, máskülönben fennáll a veszélye annak, hogy hibázik” – mondta a brazil a Totalrace-nek.

„2007-ben azért veszített, mert 2007-ben eldobta az autót Kínában és Brazíliában. Az ő hibája volt.”

„Ha Rosberg szánt szándékkal tette azt, amit tett Monacóban, az nem felel meg az én értékrendemnek. De kétségkívül olyasvalami történt, ami pszichológiailag árthat Hamiltonnak, és nagyon is jól jöhet Rosbergnek.”

Hamilton korábbi csapattársa, Jenson Button mindazonáltal kételkedik abban, hogy fejben ilyen könnyen le lehetne győzni a 2008-as év világbajnokát.

Hirdetés

A McLaren versenyzője elmondta, amikor sikerült legyőznie Hamiltont, honfitársa mindig nagyon szókimondó és emocionális volt, a következő versenyen azonban „megsemmisítő csapást” mért rá.

„Szóval nagyon higgadtan érkezett meg a következő versenyre, ahol lecsapott. Ugyanez lesz Kanadában. Ezek a játszmák, amiket fejben vívnak ellene, nem működnek.”

A Mercedes versenyzőinek hűvös viszonyát jól tükrözi, hogy Hamilton nem vett részt azon a fotózáson sem, amit Rosberg győzelmének tiszteletére rendeztek Monacóban. A német versenyző pedig állítólag nem hívta meg csapattársát közelgő esküvőjére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!