Friss hírek

Massa tökéletes szezonkezdést vár a Ferraritól

Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapata az elmúlt évek legjobb rajtját fogja venni az idei szezonban, miután zökkenőmentes volt a felkészülési időszaka, és remekül teljesített a téli teszteken Spanyolországban.


Felipe Massa úgy gondolja, hogy csapata az elmúlt évek legjobb rajtját fogja venni az idei szezonban, miután zökkenőmentes volt a felkészülési időszaka, és remekül teljesített a téli teszteken Spanyolországban.

A Ferrari az elmúlt években nagyon gyengén kezdett, és mindig komoly hátrányból kellett megkezdenie a felzárkózást, ami tavaly egyáltalán nem is sikerült neki, részben azért, mert már a nyáron átcsoportosította erőforrásait az idei modell fejlesztésére.

Massa viszont úgy érzi, hogy csapata megfelelően felkészült az idei évre, és mindene megvan ahhoz, hogy már az első versenyen az élmezőnnyel harcoljon, és magabiztosan hagyhassa el a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat.

“Nagyon boldog és motivált vagyok, hogy jobb formában kezdhetjük meg a bajnokságot, nem csak a tavalyinál, ami egyébként is egy borzalmas év volt számunkra, hanem a többinél is” – mondta a brazil pilóta a Ferrari weboldalán.

“Úgy tűnik, jó formában vághatunk neki az idei évnek, egy kiválóan teljesítő és megbízható autóval, ami mindenképpen bíztató így a szezon elején. Jó, hogy már a kezdetektől fogva a pontszerző helyekre pályázhatunk.”

Bár sokan azt gondolják, hogy a téli teszteken látottak alapján egyértelműen a Ferrari a nagy favorit Bahreinben, Massa óvatosan folytatta nyilatkozatában, de elmondta, hogy biztosan megfelelő mennyiségű ponttal a birtokában hagyhatja el a szezonnyitót.

“Célom egyértelműen az, hogy minél több pontot szerezzek” – folytatta. “Még ha nem is tudjuk, hogy a győzelem lehetséges-e, nagyon fontos, hogy jó irányba kezdjük meg a bajnokságot. Ezek az elvárásaink, és erre hajtunk.”

Massa azonban azt is tudja, hogy nagyon szoros a mezőny, és számos ellenfelük lesz, akiket le kell majd győzniük a bajnoki címért, ami nem lesz egyszerű.

“Jók az érzéseink, azonban nem szabad elszállni a teszteken elért eredményeinktől, mert tudjuk, hogy egy nagyon nehéz bajnokság vár ránk” – magyarázta. “Rengeteg jó csapat, versenygép, és versenyző van a mezőnyben.”

“Azonban csak ismételni tudom magamat, hogy jók az érzéseink. A téli teszteken látottak alapján magabiztosan várhatjuk a szezon kezdetét. Az autónk és a csapatunk nagyon versenyképes volt. Ez is bizonyítja, hogy egy olyan autónk van, amely készen áll a bajnokságra.”

“Viszont azzal is tisztában kell lennünk, hogy ellenfeleink sem tétlenkedtek, és a jövőben sem fognak, így minden egyes nap keményen kell dolgoznunk, hogy javítsunk a helyzeten, és az autó versenyről versenyre jobb legyen, hogy az élen lehessünk. Azonban motivált vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Massa tökéletes szezonkezdést vár a Ferraritól
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!