Friss hírek

Massa tudja, hogy véget érhet győzelmi sorozata

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy véget érhet nyerő szériája a Török Nagydíjon, sőt még a dobogóra sem lesz könnyű felállnia, miután a vártnál gyengébben teljesített az időmérőn Isztambulban.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa úgy gondolja, hogy véget érhet nyerő szériája a Török Nagydíjon, sőt még a dobogóra sem lesz könnyű felállnia, miután a vártnál gyengébben teljesített az időmérőn Isztambulban.

Massa az elmúlt három évben az élről indulva, magabiztos győzelmet aratott Törökországban, ám minden jel arra utal, hogy ez a sorozat végéhez közeledik.

A brazil pilóta is tisztában van ezzel, aki szerint még a dobogóra sem lesz egyszerű felállniuk, hiszen a Brawn mellett a Red Bull is fantasztikusan megy a török ringen, amit az időmérőn látottak hűen bizonyítanak.

“Még a dobogóra sem lesz egyszerű felkerülni, így legjobb lesz, ha a pontszerző helyekre gondolunk” – mondta Massa. “A hetedik nem az a rajtpozíció, ahonnan könnyen harcba lehetne szállni a győzelemért. Éppen ezért a jó pontszerző helyekre kell gondolnunk, és amennyiben sikerül ennél többet elérnünk, annak nagyon fogunk örülni.”

Massa azt is elmondta, hogy az első két etapban nem volt különösebb problémája, azonban amint megtankolták a versenyre autóját, drasztikusan leromlott annak irányíthatósága, és képtelen volt úgy menni, ahogy korábban, üres tankkal.

“A Q1-ben és a Q2-ben minden rendben volt, az autó egyensúlya és tapadása kiváló volt, ám mikor megtankoltuk az utolsó etapban, felborult az egyensúly” – folytatta. “Az autó egyik pillanatról a másikra túlkormányozottá vált, és nehéz volt vezetni. Képtelen voltam egy rendes kört összerakni. Szerintem ez az egyedüli magyarázat.”

Mindezek ellenére Massa nem gondolja, hogy a Ferrari visszalépett volna, miután az elmúlt két versenyen javuló teljesítményt mutatott.

“Nem, biztos vagyok abban, hogy nem erről van szó” – mondta. “Továbbra is azon vagyunk, hogy javítsunk a helyzeten. Ha visszatekintünk a bajnokság elejére, és megnézzük, hogy mi történt eddig a pontig, akkor láthatjuk, hogy sokat javultunk. Továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk azon, hogy visszatérjünk egy versenyképes szintre.”

“Biztos vagyok abban, hogy kis mértékben ugyan, de ismét sikerült előrelépnünk, de talán a többieknek is. A Red Bull és a Brawn azonban előttünk jár. Nem sokkal, de ez éppen elég ahhoz, hogy a végén nagy különbséget eredményezzen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!