Massa tudja, pocsékul teljesített idén - F1VILÁG.HU

Massa tudja, pocsékul teljesített idén

HIRDETÉS

Izgatottan várja az interlagosi versenyhétvége hátralévő részét a Ferrari brazilja, Felipe Massa, aki saját bevallása szerint egyáltalán nem szerepelt jól 2011-ben, így jövőre mindenképp javítani szeretne.


Izgatottan várja az interlagosi versenyhétvége hátralévő részét a Ferrari brazilja, Felipe Massa, aki saját bevallása szerint egyáltalán nem szerepelt jól 2011-ben, így jövőre mindenképp javítani szeretne.

A 30 esztendős versenyző az egyéni ponttáblázat hatodik helyét foglalja el, a Brazil Nagydíj pénteki edzésnapját pedig a hetedik pozícióban zárta.

A két szabadedzést követően elárulta, nagy öröm számára, hogy hazai közönsége előtt gurulhat pályára, és természetesen szeretne bizonyítani is Brazíliában.

„Nagyon boldog vagyok, hogy hazámban, Brazíliában versenyezhetek” – mondta a Ferrari versenyzője, majd hozzátette, természetesen egyáltalán nem elégedett idei szereplésével.

„Annak is nagyon örülök, hogy ez az utolsó futama egy olyan bajnokságnak, mely nem alakult túl jól számomra: azt hiszem, ha értékelnem kellene magam egy tízes skálán, akkor egy ötöst mondanék.”

„Hétfőtől kezdve teljes mértékben a 2012-es idényre fókuszálhatunk: minden területen javítanunk kell, de legfőképp aerodinamikai téren, hiszen ez a mai Forma-1-ben ennek területnek van a legnagyobb hatása. Viszont nem szabad elsiklanunk a részletek felett, mivel egy apró dolog is elvezethet ahhoz, hogy tökéletes autónk legyen.”

Ami pedig a pénteki edzéseket illeti: Massa és a Ferrari főként az ideális beállítások megtalálásával foglalatoskodott, ám nem voltak könnyű helyzetben, hiszen a Pirelli abroncsaival nem volt egyszerű megbarátkozni.

„Pénteken a köridők lassabbak voltak, mint tavaly: ennek oka talán az, hogy a Pirelli keményebb keverékeket hozott ide, mint az elmúlt évben a Bridgestone, illetve, hogy a hőmérséklet is magasabb volt. Sok különböző beállítást kipróbáltunk, most pedig össze kell raknunk ezeket, hogy olyan jól felkészüljön az időmérőre, és legfőképp a versenyre, amennyire csak lehet.”

Az előrejelzések szerint nagy a valószínűsége annak, hogy esőben kell elrajtolnia a szezon utolsó versenyének, Massa azonban abban bízok, hogy minden körülményre sikerül a lehető legjobban felkészülni. A brazil egy dobogós eredményben reménykedik.

Hirdetés

„Az eső? Minden helyzetre fel kell készülnünk. Nincs új a nap alatt, de nagyon bízom abban, hogy jó munkát végezhetünk, és jó eredményekkel zárhatjuk a szezont. Egy dobogós helyezés fantasztikus volna, és egyúttal még több motivációt adna a következő idényre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!