Friss hírek

Massa úgy érzi, jó lesz a kapcsolata Alonsóval

Felipe Massa elmondta, hogy már most harmonikusabb a kapcsolata újdonsült csapattársával, Fernando Alonsóval, mint Kimi Raikkönennel, akivel az elmúlt három évben nem beszélt annyit, mint az utóbbi napokban a spanyollal.

Felipe Massa elmondta, hogy már most harmonikusabb a kapcsolata újdonsült csapattársával, Fernando Alonsóval, mint Kimi Raikkönennel, akivel az elmúlt három évben nem beszélt annyit, mint az utóbbi napokban a spanyollal.

Massa és Alonso az elmúlt években többször is összetűzésbe keveredett egymással, 2007-ben két alkalommal is megtalálták egymást a versenypályán, először Spanyolországban, majd a Nürburgringen ütköztek, amit egy komolyabb szópárbaj követett, ráadásul kamerák előtt.

A brazil versenyző azonban elmondta, hogy mindezt már maguk mögött hagyták, és az előttük álló szezonra koncentrálnak, hogy a lehető legjobban felkészülhessenek a 2010-es bajnokságra.

“Ami a problémákat illeti, már megbeszéltük és túl vagyunk rajta” – mondta Massa az olasz Dolomitokban. “Mindenki láthatta, mi történt 2007-ben, mikor Németországban beszéltünk. Gratulálni akartam neki a versenyéhez, ő viszont azt mondta, hogy nem voltam fair, ami egyáltalán nem volt igaz, így megbeszéltük, és elnézést kért, ennyi.”

A Ferrari párosa a héten a csapat főszponzora, a Marlboro szervezésében immáron 20. alkalommal megrendezett médiaeseményen közelebbről is megismerkedett egymással, és Massa úgy érzi, nem lesz probléma a közös munkával.

“A dolgok nagyon jól kezdődtek” – mondta. “Már rengeteget beszéltünk az autóról, illetve arról, hogy mit kell tennünk, hogy egy versenyképes autónk legyen az idei szezonra, ami nélkülözhetetlen a sikerhez.”

“Már most többet beszéltem Fernandóval, mint az elmúlt három év alatt Kimivel. Ez persze nem volt túlságosan nehéz, hiszen Kimi nem szeretett sokat beszélni, de ennek ellenére gördülékenyen tudtam vele dolgozni. Szóval rendben volt az is.”

“Azonban azt gondolom, hogy nagyon jó lesz a kapcsolatunk Fernandóval, és hatékonyan tudunk majd együtt dolgozni. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk.”

“Egy nagyon fontos csapatban vagyunk, és tudjuk, hogy mit kell tennünk, ahogy azzal is tisztában vagyunk, hogy ha jól dolgozunk, akkor egy ütős autónk lesz a pályán. Nem gondolom, hogy bármi problémánk lenne, jól fogunk tudni együtt dolgozni.”

“A pályán persze én akarok elől lenni, ahogy ő is így van ezzel, de ez a sport. Biztos vagyok abban, hogy minden rendben lesz, és jó munkát fogunk végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!