Friss hírek

Massa úgy érzi, készen áll a bajnoki cím megszerzésére

A bajnokság élén álló Felipe Massa úgy érzi, készen áll arra, hogy megszerezze első világbajnoki címét a Forma-1-ben, jóllehet sokan még most is megkérdőjelezik vezetői képességeit.

A bajnokság élén álló Felipe Massa úgy érzi, készen áll arra, hogy megszerezze első világbajnoki címét a Forma-1-ben, jóllehet sokan még most is megkérdőjelezik vezetői képességeit.

A Ferrari brazil versenyzője, aki az első két megmérettetésen egyetlen pontot sem szerzett, feltámadt és a Francia Nagydíjon aratott győzelmével, átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben.

Bár a tegnapi időmérőn csak a kilencedik pozíciót szerezte meg, mellyel igencsak megnehezítette a dolgát a délutáni versenyen, Massa elmondta, készen áll arra, hogy bezsebelje első vb-címét az év végén a Forma-1-ben.

“Úgy gondolom, hogy készen állok a feladatra” – mondta Massa. “Véleményem szerint, ha ilyen pozícióban vagy, akkor nem szabad ennek az ellenkezőjét gondolnod. Azonban nagyon hosszú még az út, rengeteg munka vár még ránk, így még korai lenne a bajnoki címre gondolni. Először is mindig az aktuális versenyre kell koncentrálni.”

A brazil versenyző ismét hangsúlyozta, annak ellenére, hogy átvette a vezetést a pontversenyben, semmit nem változtatott a versenyekhez való hozzáállásán, és továbbra is úgy készül a futamokra, mint korábban.

“Őszintén szólva nincs sok különbség” – válaszolta, mikor arról kérdezték, mit érez most, hogy életében először vezeti a bajnokságot. “Még csak a szezon közepén járunk, rengeteg verseny hátra van, így a hozzáállásomon semmit nem változtatok, és ugyanúgy készülök a versenyekre, mint korábbam. Semmi nem változott azzal, hogy a bajnokság lére ugrottam.”

“Az idei évben már négy különböző versenyző állt az élen, így mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a dolgok egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak. Éppen ezért nagyon keményen kell dolgoznunk, egy pillanatra sem szabad lazítanunk.”

“Jó érzés vezetni a bajnokságot. Nyertünk néhány versenyt, de hosszú még a bajnokság, így nem szabad másképp gondolkodnunk, mint azelőtt, mikor még csak a negyedik helyen voltunk. Azt hiszem, a 12. vagy a 13. helyen álltam két versenyt követően, így ugyanolyan hozzáállással kell készülnünk a következő versenyekre, mint ahogy akkor tettük” – folytatta Massa.

“Nem lesz egyszerű a bajnokság, a mezőny roppant versenyképes. A bajnoki címért harcban álló versenyzőknek lesznek gyengébb és erősebb időszakai, és még csak a szezon felénél járunk. Lesznek olyan versenyek, melyeken mindenki az élen végez, és neked is ott kell lenned. Mindenre fel kell készülnöd, de elsősorban mindig a következő futamra kell koncentrálnod, ahol bármi megtörténhet.”

Massa továbbá dicsérő szavakkal illette a Ferrarit, amely mindenben segítségére volt és támogatta, miután az első két versenyén problémái voltak.

“Úgy gondolom, hogy abban az időben az volt a legfontosabb, hogy egy olyan csapat volt mögöttem, amely 100 százalékosan támogatott” – magyarázta a brazil pilóta. “Annak ellenére, hogy nem sikerültek az első versenyek, mindenki hitt bennem, és én sem vesztettem el a hitem. Keményen kell dolgoznod, és az eredmények jönni fognak. Szerencsére már a harmadik versenyen minden jóra fordult, és egy győzelemmel tértem vissza.”

“Éppen ezért azt gondolom, nem szabad amiatt aggódni, hogy mit írnak rólad, mit hallasz vissza, a lényeg az, hogy te mit érzel, és milyen a kapcsolatod a csapatoddal. Teljesen mindegy, mit gondolnak rólad az emberek. Ezt mindig szem előtt kell tartanod, mert ez a legfontosabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!