Massa úgy érzi, még idén győzni fog a Ferrari - F1VILÁG.HU

Massa úgy érzi, még idén győzni fog a Ferrari

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy a Ferrari borzalmasan gyengén teljesített a Brit Nagydíj pénteki két szabadedzésén, Felipe Massa meg van győződve arról, hogy a folyamatos fejlesztések meghozzák a sikert, és csapata még az idei évben harcba szállhat a győzelmekért.

Annak ellenére, hogy a Ferrari borzalmasan gyengén teljesített a Brit Nagydíj pénteki két szabadedzésén, Felipe Massa meg van győződve arról, hogy a folyamatos fejlesztések meghozzák a sikert, és csapata még az idei évben harcba szállhat a győzelmekért.

Az olasz alakulat nagyon gyengén kezdte az évet, az első három versenyen még csak pontot sem szerzett, ám az európai futamok nyitóállomásán bemutatott javítócsomagja meghozta a várt sikert, és szinte az egyik pillanatról a másikra feltámadt.

Igen ám, de a lendület az elmúlt versenyen megszakadt, és bár évek óta egyeduralkodó volt Isztambulban, a Ferrari nem tudott mit kezdeni ellenfeleivel, ahogy egyelőre úgy tűnik, hogy Silverstone-ban sem, pedig a vezetőség fogadkozott, hogy megértették mi volt a gond.

Massa azonban úgy gondolja, hogy még semmi nincs veszve, és ha továbbra is keményen dolgoznak, akkor hamarosan ismét harcba szállhatnak a győzelemért az idei évben, bár a bajnoki címnek vélhetően már lőttek.

“Ha megnézzük azt a fejlődést, amit a szezon eleje óta mutattunk, akkor azt kell mondanom, hogy megvan bennünk a potenciál, de ezt majd az idő úgy is bebizonyítja” – mondta a brazil pilóta a riportereknek Silverstone-ban.

“Ha csak a tényeket nézzük, akkor láthatjuk, hogy hatalmas előrelépést sikerült elérnünk, és még több fejlesztés van kilátásban, amiknek köszönhetően elérkezhetünk egy olyan pontra, mikor elkezdhetünk harcba szállni a győzelmekért. Bízom abban, hogy ez így lesz.”

A Brit Nagydíj első két szabadedzését követően egyértelműen a Red Bull és a Brawn a két legnagyobb favoritja a hétvégének, amivel Massa is egyetért.

Arra a kérdésre, hogy miért olyan nehéz a nagycsapatoknak befogniuk a két független gárdát, a brazil pilóta a következőket felelte: “Először is, a Brawn nem egy kiscsapat. Minden, amit az autóba tettek, az a Hondától jött, és rengeteg a pénzük. Sokan azt mondják, hogy a Brawn a nulláról kezdte, de ez nem teljesen igaz. Ők voltak az elsők, akik megkezdték az autójuk építését, rengeteg pénzből.”

“Másodsorban pedig a szabályváltozások komoly kihatással voltak a nagycsapatokra, és ez különösen igaz a Ferrarira és a McLarenre, akik a szezon végéig harcban voltak a bajnoki címért a tavalyi évben.”

“Ha viszont megnézzük az elmúlt időszakot, láthatjuk, hogy rengeteget fejlődtünk, így azt gondolom, hogy jó úton haladunk az általános fejlesztésekkel, és jól dolgozunk, azonban az egyszer biztos, hogy túl nagy volt a különbség köztünk és az élen állók között az évad elején.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!