Massa úgy érzi, nincs már esélye a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Massa úgy érzi, nincs már esélye a bajnoki címre

HIRDETÉS

Felipe Massa úgy gondolja, nincs már reális esélye arra, hogy megszerezze a bajnoki címet az idei évben, miután egy technikai probléma miatt a tizedik körben kiesett a vasárnapi Olasz Nagydíjon.

Felipe Massa úgy gondolja, nincs már reális esélye arra, hogy megszerezze a bajnoki címet az idei évben, miután egy technikai probléma miatt a tizedik körben kiesett a vasárnapi Olasz Nagydíjon.

A Ferrari brazil versenyzője a harmadikról visszacsúszott a negyedik helyre a bajnokságban, és lemaradása 23 pontra nőtt a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, miközben már csak négy futam van hátra az idei szezonból.

A McLaren Fernando Alonso vezetésével kettős győzelmet aratott a mai nap Monzában, ahol a még talpon maradt ferraris Raikkönen a harmadik helyet szerezte meg.

“Természetesen nem lehetetlen, de egy biztos, nem lesz egyszerű” – mondta Massa a riportereknek, akik arról faggatták, milyenek az esélyei az idei bajnoki cím megszerzésére. “Megpróbálok előre tekinteni, és a lehető legjobban teljesíteni. Biztos vagyok benne, hogy még harcba szállhatunk a szezon hátralévő versenyein a győzelemért.”

Massa a harmadik helyről vágott neki a mai megmérettetésnek, és tartotta is a pozícióját, mikor a kilencedik kör végén kiállt a boxba, mert azt gondolta, defektet kapott autója. A brazil pilóta ugyan visszatért a pályára, ám mivel gond volt autójával, egy körrel később beállt a garázsba. Bár a hiba pontos okát még nem tudni, nagy valószínűséggel a hátsó felfüggesztés romlott el.

“Nagyon bosszantó, mikor rajtad kívülálló okok miatt nem tudod teljesíteni a versenyt, de nem tudsz mit tenni” – folytatta Massa. “Csalódott vagyok, mert jó esélyem lett volna a dobogós helyekre. Fontos, hogy kiszorítsuk ezeket a hibákat. Úgy gondolom, a jelenleginél is keményebben kell dolgoznunk.”

Massa az első sikánban összekoccant Hamiltonnal, ám a brazilnak nem volt különösebb problémája riválisa manőverével: “Jobban tudta venni az ívet, és Alonso előttem fékezett” – mondta a Reuters hírügynökségnek.

Massa kiesése a Ferrari hazájában, nehéz helyzetbe hozta az olaszokat, különösen úgy, hogy Alonso és Hamilton is Raikkönen előtt végzett. A McLaren 23 pontra növelte előnyét riválisával szemben a konstruktőrök versenyében, és a FIA a jövő héten dönt a wokingi alakulat a Magyarországon szerzett további 15 pontjáról.

A McLaren azonban nem emiatt aggódik igazán, hiszen sokkal komolyabb bajba kerülhet, ha a kémügyben előkerült újabb bizonyítékok alapján bűnösnek találják a Motorsport Világtanács jövő csütörtöki meghallgatásán, ugyanis az azt eredményezheti, hogy kizárják a csapatot az idei bajnokságból.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!