Massa: Versenyképes lesz a Ferrari Budapesten - F1VILÁG.HU

Massa: Versenyképes lesz a Ferrari Budapesten

Annak ellenére, hogy a Hungaroring papíron nem fekszik annyira a Ferrari Forma-1-es autójának, a maranellói gárda versenyzője, Felipe Massa úgy érzi, versenyképesek lehetnek a hétvégi Magyar Nagydíjon.


Annak ellenére, hogy a Hungaroring papíron nem fekszik annyira a Ferrari Forma-1-es autójának, a maranellói gárda versenyzője, Felipe Massa úgy érzi, versenyképesek lehetnek a hétvégi Magyar Nagydíjon.

Massa a Ferrari hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában elárulta, bár 2009-es balesete miatt negatív emlékeket is őriz Magyarországról, nagyon szeret visszatérni ide – főleg a lelkes rajongók miatt, akik az évek során rendkívüli támogatással ajándékozták meg őt.

„A Magyar Nagydíj egy nagyon különleges esemény számomra, sok emléket őrzök erről a helyszínről” – mondta Massa.

„Nyilván vannak negatív emlékek is a balesetem miatt, de ugyanakkor pozitívak is, mint például, hogy itt vagyok ma, készen állok Budapestre, egészséges vagyok, és még mindig versenyzem. Imádom a magyar rajongókat, a balesetem óta nagyon sokan szeretnek itt, szóval mindig örömmel térek vissza ide, és persze remélem, hogy jó hétvégénk lesz majd.”

Massa elmondta, a Hungaroring nagy kihívás elé állítja a versenyautókat, ám bízik abban, a Ferrari F138-as versenygépe ütőképes lesz majd a budapesti forróságban.

„A Hungaroring egy rövid pálya, nagyon sok rajta a kanyar, melyek egymást érik, és igazából nincsenek hosszú egyenesek. Nehéz előzni, a folyamatok irányváltások miatt azonban élvezetes a pálya.”

„Néhányan azt mondják, a pálya karakterisztikája nem igazán kedvez az autónknak, és nehéz lesz a győzelemért harcolnunk itt, de nem vagyok biztos benne, hogy ez helyes megállapítás, mivel más helyszínek esetében arra számítottak, hogy az autónk nagyon erős lesz, és végül nem volt. Ami fontos, hogy a lehető leggyorsabban megértsük, miképp reagál a versenyautó. A pálya nagyon sok leszorítóerőt igényel, az egyenesekben ugyanis nem olyan fontos a végsebesség. Egy nagyon stabil autóra van szükség, és olyan gumikra, melyek nem kopnak annyira. Azt gondolom, versenyképesek lehetünk, szóval remélem, hogy másképp alakul ez a hétvége számunkra, mint ahogy azt az emberek várják.”

A királykategória csapatai új abroncsokat kapnak erre a hétvégére a Pirellitől, melyeknek Massa szerint főszerep juthat majd a Magyar Nagydíjon.

„Én személy szerint arra számítok, hogy a gumik ismét kritikusak lesznek, főleg a hőmérséklet miatt. Teljesen másképp fognak teljesíteni az időmérőn és a futamon, és remélem, hogy a legtöbbet tudjuk majd kihozni a hőségből.”

„Egy versenyző számára mindig a végeredmény a legfontosabb, és remélem, hogy ez a hétvége összejön számomra, mivel az elmúlt néhány versenyen nem voltam túl sikeres. Mindig történt valami, ami miatt nem tudtam annyira elöl végezni, mint kellett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!