Friss hírek

Massa visszavágásra készül a végjátékban

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa keményen készül a szezon hátralévő részére, és bízik benne, hogy már a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjon faraghat hátrányából, és közelebb kerülhet riválisaihoz a bajnoki pontversenyben.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa keményen készül a szezon hátralévő részére, és bízik benne, hogy már a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjon faraghat hátrányából, és közelebb kerülhet riválisaihoz a bajnoki pontversenyben.

A brazil versenyző, aki jelenleg Miamiban nyaral, úgy gondolja, hogy az isztambuli pálya karakterisztikája jól fekszik majd az F2007-es versenygépnek, így a Ferrari előnyben lesz riválisaival szemben a Török Nagydíjon.

Hat versennyel a szezon vége előtt Massa 21 ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött, így tisztában van azzal, csak akkor tudja életben tartani bajnoki esélyeit, ha jól szerepel a szezon hátralévő versenyein.

Hirdetés
 

“A tavalyi Török Nagydíjon szereztem meg életem első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, és 12 hónappal később már a bajnoki címért harcolhatok” – mondta Massa hivatalos weboldalán. “A csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy minden típusú pályán jól teljesítsen, ám mivel Isztambul egyike azon gyors pályáknak, amelyek most következnek, biztos vagyok benne, hogy jól muzsikál majd az autónk.”

“A tavalyi évben a Török Nagydíjtól kezdve kiválóan teljesítettem a bajnokságban, ami jó jel az idei esztendőre nézve. Nem is beszélve arról, hogy szeretem az összes hátralévő pályát, így bízom benne, hogy stílusosan fejezhetem be az idei évet.”

A Ferrari a tavalyi évben négyszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a szezon utolsó öt versenyén, így Massa bízik benne, hogy ez idén sem lesz másképp. A három hetes nyári szünet ellenére a brazil pilóta teljesen képben van azzal kapcsolatban, hogy milyen újítások kerültek Ferrarijába.

“Folyamatosan tartottam a kapcsolatot az Olaszországban dolgozó mérnökökkel, hogy tisztában legyek azzal, miként halad a munka” – folytatta Massa. “A csapat egy kicsit pihenhetett, de továbbra is keményen ment a munka a gyárban. Törökországban egy új karosszériával megyek majd, ami nem olyan komoly dolog, hiszen bizonyos időnként cseréljük a kasztnikat.”

A brazil pilóta továbbá elmondta, tavalyi győzelmének emléke még erősen él benne. “Tisztám emlékszem mindenre, és boldog vagyok, hogy most visszatérhetek Törökországba. Fantasztikus győzelem volt. Szeretem a pályát és a várost, így bízom benne, hogy megismételhetem tavalyi sikeremet, mikor egész hétvégén versenyképes voltam, a pole pozícióból indulhattam, és megnyertem a versenyt vasárnap. Bízom benne, hogy ez idén sem lesz másképp.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!