Massa: Visszavettem, mégis elfüstölt a motor - F1VILÁG.HU

Massa: Visszavettem, mégis elfüstölt a motor

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa értetlenül áll motorproblémája előtt, ugyanis elmondása szerint már körökkel a meghibásodás előtt visszavett a tempóból, és elkezdett spórolni V8-as erőforrásával a Magyar Nagydíjon.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa értetlenül áll motorproblémája előtt, ugyanis elmondása szerint már körökkel a meghibásodás előtt visszavett a tempóból, és elkezdett spórolni V8-as erőforrásával a Magyar Nagydíjon.

Massa már a zsebében érezhette a futamgyőzelmet a Hungaroringen, mikor három körrel a futam vége előtt felrobbant motorja, mellyel átadta vezető pozícióját az első diadalát megszerző Kovalainennek.

A brazil pilóta azonban elmondta, semmi jele nem volt annak, hogy gond lesz motorjával, sőt már jóval korábban visszavett a tempóból, és lejjebb állította a fordulatszámot, hogy kímélje erőforrását.

“A saját ritmusomban vezettem, és egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány körben volt gyorsabb nálam Lewis. Mikor pedig defektet kapott, tudtam, hogy minden esélyem megvan a győzelemre. Sikerült elég nagy különbséget kiautóznom az első kiállásig, aztán tovább növeltem az előnyöm.”

“A fordulatszámot is visszavettem, hogy spóroljak a motorral. 23 másodperces előnyöm volt Heikkivel szemben, így nem voltam veszélyben. A gumik is jó állapotban voltak, minden jónak tűnt. Mindössze spórolnom kellett az autóval a végéig, de úgy tűnik, hogy ez nem volt elég” – magyarázta Massa, akit csapata még nem informált arról, mi okozta a meghibásodást.

A Ferrari versenyzője jelenleg szülővárosában, Sao Paulóban tartózkodik, ahol megpróbálja elfelejteni a budapesti futamot, ám nem könnyű ez számára, mert elmondása szerint bizonyos szempontból pozitív volt a hétvége, hiszen pályafutása egyik legnagyszerűbb teljesítményét nyújtotta a Hungaroringen.

“Magabiztos vagyok. Úgy gondolom, hogy egy ilyen verseny után, még ha az eredmény nem is kecsegtető, az számít, hogy miként teljesítettünk. Kiváló munkát végeztünk, mindenünk megvolt ahhoz, hogy bezsebeljük a győzelmet, ami mindenképpen jó előjel a következő versenyekre nézve” – folytatta Massa.

Mikor azt kérdezték tőle, meglepte-e, hogy könnyedén maga mögött tudta tartani a McLarent a versenyen, a következőket felelte: “Egy kicsit igen, mert az időmérőn sokkal erősebbnek tűntek. Azonban megmondom őszintén, hogy tisztában voltam azzal, hogy mi is sokat javultunk az elmúlt hetekben, megfelelően felkészítettük az autót a versenyre, ami be is igazoldódott.”

Úgy tűnik, hogy a Ferrari teljesítményével minden a legnagyobb rendben, már csak a megbízhatóságon kell javítani, ami nélkül biztosan nem sikerülhet az olasz gárdának megvédenie a bajnoki címet.

“Továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk az autón, különösen annak megbízhatóságán. Annak ellenére, hogy nem úgy alakult számunkra a verseny, ahogy azt terveztük, továbbra is harcban vagyunk a bajnoki címért, és ez a legfontosabb. Az előttünk álló három hetes nyári szünet alatt nagyon keményen kell dolgozniuk a mérnököknek a gyárban, hogy megoldást találjanak minden eddig felmerült problémára.”

Hirdetés

Ami pedig a szezon hátralévő részét illeti, Massa a következőkkel folytatta: “Magabiztos vagyok, hiszen nagyon jó pozícióban vagyok. Úgy gondolom, hogy versenyről versenyre egyre jobb teljesítményt nyújtok, sokat tanulok, ami nagyon fontos. Jelenleg azonban még bármi megtörténhet, a bajnokság teljesen nyitott. Három autó is nagyon közel van egymáshoz, így még bárki esélyes lehet a végső győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!