A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Massa volt a leggyorsabb délelőtt Valenciában

Két hónapos kihagyás után, hétfő reggel ismét felbőgtek a motorok, és kezdetét vette a téli tesztelés a Forma-1-ben. Hét csapat, hét új autóval kezdte meg a munkát Valenciában, ahol hűvös, ám száraz idő fogadta a résztvevőket.

Két hónapos kihagyás után, hétfő reggel ismét felbőgtek a motorok, és kezdetét vette a téli tesztelés a Forma-1-ben. Hét csapat, hét új autóval kezdte meg a munkát Valenciában, ahol hűvös, ám száraz idő fogadta a résztvevőket.

A boxutca kijáratánál lévő lámpa délelőtt 10 órakor váltott zöldre, de az események már korábban megkezdődtek, ugyanis a Mercedes és a Toro Rosso is ma reggel mutatta be idei autóját, ahogy a Williams új modelljét is ma láthatta először a közönség.

A pilóták már az első percekben kihajtottak a pályára, esős és intermediate gumikon, hogy teljesítsék bemelegítő köreiket, amik után azonnal vissza is hajtottak a boxba.

Már az első fotókon szembetűnő volt, hogy az idei évben keskenyebbek lettek az első gumik, ami miatt kisebb lesz az autók elejének tapadása, ezért sem törekszenek a csapatok az orr-nehéz autókra, ahogy tavaly.

A bemutatókon a csapatok kivétel nélkül eltakarták diffúzorukat, azonban ahogy a versenyzők kihajtottak a pályára, a sokáig rejtegetett elrendezések előkerültek. A csapatok különböző megoldásokkal rukkolt elő, ám azt egyelőre még korai lenne megmondani, hogy melyikük végezte a legjobb munkát.


További fotók a tesztről a galériában

Az viszont biztos, hogy Felipe Massa diktálta a tempót a délelőtt folyamán az új Ferrarival. A brazil pilóta többhónapos kihagyás után vett részt hivatalos f1-es eseményen, hiszen júliusi végi balesete óta csak privát teszten készülhetett a visszatérésre, ami eddig úgy tűnik.

A második helyen Pedro de la Rosa végzett a Sauber új modelljével, akit Nico Rosberg követett a Mercedesszel. A német pilótát csapattársa, Michael Schumacher váltja a volán mögött a délután folyamán.

A korábbi tesztekkel ellentétben, idén nincs ebédszünet, hogy a csapatok a lehető legtöbb időt tudják a pályán tölteni. A nap végén természetesen részletes beszámolóval jelentkezünk.

Addig is mindenkit figyelmeztetünk, hogy a teszteredményekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, különösen nem az első napon.

Teszteredmények – Valencia, első nap (délelőtt)

1. F. Massa    Ferrari   1:13.088      32
2. P. de la Rosa  BMW Sauber 1:13.247 +0.159  21
3. N. Rosberg   Mercedes  1:13.543 +0.455  39
4. G. Paffett   McLaren   1:14.018 +0.930  30
5. R. Barrichello Williams  1:14.449 +1.361  42
6. R. Kubica    Renault   1:15.298 +2.210  37
7. S. Buemi    Toro Rosso 1:19.279 +6.191  8

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!