Massa zárta az élen az e heti tesztet Jerezben - F1VILÁG.HU

Massa zárta az élen az e heti tesztet Jerezben

HIRDETÉS

Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak a Williamsszel a teszt zárónapján Jerezben, ahol tovább folytatták a csapatok a felkészülést az idei évre. A Red Bull szenved, a Renault gondban lehet.



A Williams brazil pilótája, Felipe Massa volt a leggyorsabb a jerezi teszt zárónapján, amely piros zászlók alatt ért véget.

Kevin Magnussen, aki csütörtökön az élen végzett, második tesztnapján a tizes kanyar gumifalában végezte a McLarennel, míg Daniil Kvyat ugyanabban a kanyarban állt meg a Toro Rossóval, ami vélhetően összefügghet a balesettel.

Mindezek ellenére, egy újabb eredményes napon van túl a McLaren és Magnussen, aki a kipörgés ellenére is 110 kört teljesített a nap végére.

Ezt egyedül a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso tudta túlszárnyalni, a maga 115 megtett körével, miután egy hibáktól mentes napot teljesített az F14-T-vel.

Nico Rosberg a délelőtt folyamán nem kevesebb, mint 91 kört teljesített a Mercedesszel, majd átadta a volánt csapattársának, Lewis Hamiltonnak – hogy a brit is elegendő körrel a háta mögött hagyhassa el a spanyol ringen –, aki a délután 41 körig jutott.

Ismét óriási a különbség az előbb említett csapatok és a világbajnok Red Bull között, mely gárda a mai nap folyamán csak 7 kört teljesített, mielőtt összepakolt volna, és idő előtt elhagyta a pályát.

Elsőként a Mercedes teljesített verseny-szimulációt Rosberggel a délelőtt folyamán, majd Hamilton, Alonso és Massa is hosszabb etapokat futott, melyeket a délután folyamán három piros zászló is megszakított, mígnem véget is ért a tréning.

Az első incidens Adrian Sutil nevéhez fűződik, aki a sikánban elvesztette a Sauber felett az uralmát, melynek hátulja kitört és a kavicságyban landolt. Ezt követően Magnussen pördült ki ugyanebben a kanyarban, majd a tizes íven a gumifalba csapódva újabb szünetet generált.

Hirdetés

A McLaren dán pilótája így is a negyedik leggyorsabbként zárta a napot Massa, Alonso és a Force India tesztpilótája, Daniel Juncadella mögött, aki Nico Hülkenbergtől vette át a volánt a mai napon.

A spanyol újonc, aki a DTM-ben szerepel, remekül dolgozott, délután több hosszú etapot is teljesített, 81 kört hozva a csapatnak. Hamilton az ötödik lett, a Marussia versenyzője, Jules Bianchi előtt.

Sutil a hetedik helyre hozta be a Saubert Rosberg elé, míg Kamui Kobayashi a kilencedik lett a Caterhammel, ám ideje több, mint 14 másodperccel volt lassabb Massáénál. A japán pilóta 54 kört teljesített, jóval többet, mint Kvyat vagy Daniel Ricciardo, akik a lista végén végeztek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!