Massának elege van Hamiltonból, az FIA-ban bízik - F1VILÁG.HU

Massának elege van Hamiltonból, az FIA-ban bízik

HIRDETÉS

Ismét megharagudott Lewis Hamiltonra a Japán Nagydíjon történtek miatt a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa.


Ismét megharagudott Lewis Hamiltonra a Japán Nagydíjon történtek miatt a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa.

A 30 esztendős pilóta a vasárnapi, suzukai viadal során – mondhatni menetrendszerűen – ismét összeakadt a versenypályán a McLaren világbajnokával, miután az a 130R nevű forduló utáni féktávon leszorította Massát, kinek autója megsérült az incidensben.

A versenybírók a verseny ideje alatt kivizsgálták a történteket és arra a következtetésre jutottak, hogy Hamilton nem érdemel büntetést az ütközés miatt.

A brit pilóta állítása szerint nem látta Massát a tükörben, így fogalma sem volt arról, a brazil melyik oldalon próbálkozik előzéssel. Hamilton hozzátette, semmi szándékosság nem volt részéről.

„Az egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy semmit nem láttam a tükreimben, nagyon vibráltak az egyenesben, így elképzelésem sem volt arról, merre van” – mondta a mclarenes.

„Talán ez olyasvalami, amit orvosolnunk kell, de nekem nincsenek problémáim Massával.”

Újságírók kérdésére Massa hozzátette, nagyon frusztrált és szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végre tenne valamit, mivel az, amit Hamilton művel a versenypályán, egész egyszerűen elfogadhatatlan.

„Hogy őszinte legyek, nem érdekel, mit mondott. Az egyetlen, ami érdekel, az az, amit tett. Nagyon lassú volt a 130R-ben és a jobb oldalon maradt. Sokkal gyorsabb voltam, így a bal oldalra húzódtam és ott fékeztem. Tartottam az ívet. Erre ő rámhúzott és nekiütközött az autómnak. Nincs mit mondani ezen kívül. Nem érdekel, mit mond. Csak az érdekel, mit szól mindehhez a testület, és hogy mit tesz az FIA.”

„Sokkal kevesebbért is megbüntettek már többeket idén, ezúttal ez elmaradt. Sorozatban másodszor vannak ilyen problémák, Szingapúrban az időmérőn és a versenyen történt hasonló, és tegnap is történtek dolgok. És idén már számtalanszor előfordult ilyen. Az FIA-nak foglalkoznia kell ezzel. Ők az egyetlenek, akik ezt megtehetik.”

Hirdetés

Az Autosport című brit szaklap azon kérdésére, hogy nem lenne-e jó szemtől szembe megbeszélni a problémákat, Massa így felelt: „Nem. Nem tanul. Mint már korábban mondtam, nem érdekel. Ellene versenyzem, mint ahogy bármely más versenyző ellen. Már elszalasztotta a lehetőségét a beszélgetésnek, hiszen én megpróbáltam, ő pedig nem akart.”

„Talán ha találkozom Charlie-val [Whiting – az FIA versenyigazgatója], akkor beszélek vele. De most nincs mit mondani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!