Massának nincs problémája Hamiltonnal - F1VILÁG.HU

Massának nincs problémája Hamiltonnal

HIRDETÉS

Nem tartja sportszerűtlennek a mclarenes Lewis Hamiltont a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa.


Nem tartja sportszerűtlennek a mclarenes Lewis Hamiltont a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa.

A két versenyző a vasárnapi Brit Nagydíj utolsó körében vívott rendkívül szoros küzdelmet a negyedik helyért, autóik össze is értek, végül pedig Hamilton örülhetett, hiszen néhány századmásodperccel megelőzte riválisát.

Massa elmondta, nagyon elégedett a Ferrari által elért fejlődéssel, és reméli, hogy tovább folytathatják az előrelépést.

„Először is szeretnék gratulálni Fernandónak, aki nagyszerű versenyt futott és megajándékozta a Ferrarit ezzel a fontos győzelemmel” – mondta Massa.

„Azt gondolom, teljesítmény tekintetében sikerült előrelépnünk ezen a hétvégén, akár az időmérőről, akár a versenyről legyen szó. Igaz, hogy a tempóm nem volt fantasztikus vasárnap, de ez lehet, hogy annak a ténynek volt köszönhető, hogy a padlólemezem megsérült, miután eltaláltam valamit a 6-os kanyarban: talán egy másik autó alkatrésze lehetett.”

„Ami a stratégiát illeti: talán előrehozhattuk volna egy kicsit a második kiállást, de a csapat nem akarta, hogy olyan gumikon fejezzem be a versenyt, melyek túlságosan elkoptak.”

„A verseny végén közel kerültem Hamiltonhoz, miután küszködött, de amikor mögé kerültem, elkezdett küzdeni, és csak hajszálon múlt, hogy nem tudtam megelőzni. Nem igazán lehet mit mondani: közel kerültem hozzá, a belső ívre ment, én pedig a külsőre. Előtte sikerült elfordulnom, egy kicsit nekem ütközött, de véleményem szerint ezzel nem volt semmi probléma.”

„Az utolsós kanyarban aztán teljesen szélesen fordultam, neki jobb volt a tapadása. Nem tudom, mennyi volt a különbség, de éppen csak előttem ért célba.”

Massa hozzátette, nem szabad leállniuk a fejlesztésekkel, és bízik abban, hogy a szezon második felében szoros küzdelmet vívhatnak a Red Bull Racinggel.

Hirdetés

„Most tovább kell folytatnunk az autó fejlesztését: sok verseny vár még ránk és az, hogy javult az autó, azt jelenti, hogy magabiztosabban várhatjuk a szezon második felét. Remélem, hogy jobbak leszünk, és sokkal versenyképesebbek, különösen a Red Bullhoz viszonyítva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!