Massát frusztrálja az eddigi balszerencse - F1VILÁG.HU

Massát frusztrálja az eddigi balszerencse

HIRDETÉS

A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa bevallotta, nagyon frusztrálja, hogy ilyen balszerencsésen indult számára a 2014-es Forma-1-es világbajnoki szezon.


A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa bevallotta, nagyon frusztrálja, hogy ilyen balszerencsésen indult számára a 2014-es Forma-1-es világbajnoki szezon.

A brazil versenyző a legjobb hat között harcolhatott a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon, ám a kerékcsere során probléma adódott, amikor a csapat szerelői a rossz oldalakra próbálták felhelyezni a hátsó abroncsokat. A baki miatt Massa közel 1 percet vesztegelt a bokszban, és végül körhátrányban, csak a tizenötödik helyen ért célba.

A Williams versenyzője idén eddig csupán 12 pontot gyűjtött, reményei szerint azonban hamarosan megfordul a szerencséje.

„Frusztrál, ami Kínában történt, és frusztrál, hogy nem jöttek össze az eddigi versenyek” – fogalmazott Massa.

„Az első futamon valaki [Kamui Kobayashi] kiütött a versenyből, így értékes pontokat veszítettem, Bahreinben pedig a harmadik, vagy negyedik helyért voltam harcban, de aztán beküldték a biztonsági autót, így csak hetedik lettem – szóval ugyancsak sok pontot vesztettem.”

„Ezen a versenyen ismét voltak problémák, amik sokba kerültek. Úgy érzem, tempó tekintetében jól kezdtem a szezont, de nem volt szerencsém.”

Massa kifejtette, az elveszített pontok a konstruktőri bajnokságban is nagyon hiányoznak – a grove-i gárda jelenleg 36 egységgel a hatodik helyet foglalja el.

„Kínában olyan autó állt rendelkezésünkre, mellyel a Force India előtt végezhettünk volna, mely csapat most harmadik az összetettben – szóval a Force India előtt kell végeznünk, és több pontot kell szereznünk náluk.”

„Ezen a futamon ráadásul befoghattuk és megelőzhettük volna a konstruktőri ötödik McLarent is. Szóval dolgoznunk kell ezen, következetesebben kell szerepelnünk, hogy rendszeresen a pontokért harcolhassunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!