Friss hírek

Massát meglepte, hogy a Ferrari nem topversenyzőt választott

Felipe Massa, a Ferrari volt F1-es versenyzője szerint jó látni, hogy egykori csapata nemcsak sztárpilótákat szerződtet, hanem fiatal tehetségek után is nézelődnek.

A Ferrari nemrégiben bejelentette, a 2020-as szezont követően elválnak útjaik Sebastian Vettellel, és helyére a McLaren versenyzője, Carlos Sainz érkezik majd. 

Sainz eddig összesen 102 versenyen indult el az F1-ben, és egy dobogós helyezést ért el a 2019-es Brazil Nagydíjon (pontosabban a futamot követően, miután a 3. helyezett Lewis Hamiltont 5 másodperces büntetéssel sújtották, így helyét Sainz örökölte meg). 

Hirdetés
 

Massát meglepte, hogy a Ferrari nem a topversenyzők közül válogatott, hanem mertek a kisebb csapatoknál versenyző tehetségek felé fordulni, így Daniel Ricciardo helyett végül Sainzot szerződtették le. 

„Pozitív, hogy a Ferrari nemcsak olyan versenyzőket szerződtet, akik más topcsapatoknál futamokat nyertek, hanem elkezdtek más tehetségeken is gondolkodni. Ezt jó látni” – nyilatkozta Massa a Sky Sportsnak.

Massa egyébként szintén kiscsapattól, a Saubertől került a Ferrarihoz, és előtte ő sem nyert F1-es versenyeket.

A Ferrari a McLarentől csábította magához Sainzot, akinek ugyan valamivel több tapasztalata van, mint 2006-ban Massának volt, mégis nagyon fiatal még – futamgyőzelmek nélkül. 

„Megvan a tapasztalata és a képessége arra, hogy megadja a Ferrarinak, amire a csapatnak szüksége van” – folytatta a brazil. „Carlosnak most meg kell mutatnia, hogy mire képes. Charles személyében egy nagyon tehetséges, kivételes csapattársat kap, aki határozottan a jövő potenciális világbajnoka. És talán a jelené is.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!