Friss hírek

„Masszív gondok” voltak a Mercedes autójával Barcelonában

Fotó: Mercedes
Új fejlesztésekre lesz szüksége a Mercedes csapatának ahhoz, hogy megoldja új versenyautójának irányításával kapcsolatos problémáit – mondta Valtteri Bottas az első teszthetet követően.

Miközben a Ferrari igazán erős formában kezdte az előszezont Barcelonában, a Mercedesnél viszont nem ment minden simán – ezt Bottas is elismerte pénteken egy szponzori rendezvényen.

A finn elárulta, a legfőbb problémát az jelentette számukra, hogy nem sikerül jól eltalálniuk a W10-es versenygép egyensúlyát a kör egészére vonatkozóan. Bottas azt mondja, „masszív” gondjak voltak bizonyos kanyarokban.

„Van tennivalónk, de ez jó érzés abban a tekintetben, hogy érezzük a potenciált. Viszont fejlődnünk kell” – idézi a rutinos versenyző szavait a Motorsport.com.

„Küszködtünk egy kicsit a hét folyamán azzal, hogy minden kanyarban jó legyen az egyensúly. Voltak kanyarok, melyekben jók voltunk, de voltak olyanok is, ahol gondjaink voltak az egyensúllyal – némelyikben masszív egyensúlyproblémák jelentkeztek.”

„A hét végén már sokkal jobb formába kerültünk, de bizonyos kezeléssel kapcsolatos problémákat csak fejlesztésekkel tudunk orvosolni. Reméljük, hogy hamarosan megoldjuk ezeket.”

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, ő nem igazán foglalkozott azzal, mit csinálnak a rivális csapatok, habár nincs kétsége afelől, nagy küzdelem vár idén a Mercedesre.

„Jelenleg le vagyunk maradva. Szóval nem higgadt állapotban várjuk az első versenyt – nem mintha bármikor is így lett volna. Sok tennivalónk van” – mondta a brit.

„Ez lesz az eddigi legkeményebb évünk, de úgy érzem, hogy a legjobb szakembereink vannak ahhoz, hogy közösen megmásszuk ezt a hegyet. Óriási kihívás lesz, de úgy érzem, a megfelelő katonák állnak mögöttünk.”

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Arra a kérdésre, hogy milyen hiányérzete van az új autóval kapcsolatban, Hamilton hozzátette: „Nem mondom meg! Nem akarom, hogy a többiek tudják, mit csinálnunk!”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint is nyilvánvaló, hogy a Ferrari előttük jár.

„Azt gondolom, az egyik dolog, amit a barcelonai teszten láttunk, hogy a Ferrari a többiek előtt jár. Az autó gyorsnak tűnik, és ez a köridőkben is megmutatkozik” – magyarázta a szakember.

„Lehettek volna másfél másodperccel gyorsabbak is, ha akartak volna – az ő autójuk a leggyorsabb, amit eddig a teszten láttunk. Mögöttünk elég szorosan van mindenki, ami igazán izgalmas a többi csapat között.”

„Most pedig meglátjuk, mi lesz a második barcelonai teszten. Az az érzésem, hogy mindenkinek lesznek új dolgai az autón, mint ahogy majd Melbourne-ben is. Szóval csak ott tudjuk majd megítélni az erőviszonyokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek