Friss hírek

Maszkviselés: Figyelmeztették Vettelt és a Red Bullt

Levélben figyelmeztette Sebastian Vettelt és a Red Bull Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azok után, hogy a négyszeres világbajnok a minap az osztrák istálló kulcsembereivel beszélgetett úgy, hogy nem viselték a kötelezően használatos arcmaszkokat.

Szombaton a közösségi oldalon terjedtek el fotók és videók arról, ahogy Vettel kedélyesen beszélgetett Christian Hornerrel, a Red Bull csapatfőnökével, és Dr. Helmut Markóval, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadójával – közben pedig egyikük sem viselt arcmaszkot, ami a koronavírus-járvány miatt kötelezően használatos az F1-es paddockban.

Az FIA ezért a Ferrari és a Red Bull csapatmenedzserének is levelet írt – emlékeztetve őket azokra a szigorú protokollokra, melyeket folyamatosan be kell tartaniuk.

„Senkit sem kötelezünk arra, hogy betartsa a COVID-19 szabályokat, és senkit sem szankcionál az FIA, ha nem tartják be azokat. Viszont azok, akik nem tesznek eleget ezeknek a reguláknak, nem kapnak belépést, és nem vehetnek részt a szóban forgó eseményen.”

Az FIA és a Forma-1 egyébként szombaton adott ki közleményt, mely szerint csütörtökig több mint 4000 tesztet végeztek, és egyszer sem kaptak pozitív eredményt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!