Maszkviselés: Figyelmeztették Vettelt és a Red Bullt

GP AUSTRIA F1/2020 - SABATO 04/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: ScFotó: Scuderia Ferrariuderia Ferrari
Levélben figyelmeztette Sebastian Vettelt és a Red Bull Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azok után, hogy a négyszeres világbajnok a minap az osztrák istálló kulcsembereivel beszélgetett úgy, hogy nem viselték a kötelezően használatos arcmaszkokat.

Szombaton a közösségi oldalon terjedtek el fotók és videók arról, ahogy Vettel kedélyesen beszélgetett Christian Hornerrel, a Red Bull csapatfőnökével, és Dr. Helmut Markóval, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadójával – közben pedig egyikük sem viselt arcmaszkot, ami a koronavírus-járvány miatt kötelezően használatos az F1-es paddockban.

Az FIA ezért a Ferrari és a Red Bull csapatmenedzserének is levelet írt – emlékeztetve őket azokra a szigorú protokollokra, melyeket folyamatosan be kell tartaniuk.

„Senkit sem kötelezünk arra, hogy betartsa a COVID-19 szabályokat, és senkit sem szankcionál az FIA, ha nem tartják be azokat. Viszont azok, akik nem tesznek eleget ezeknek a reguláknak, nem kapnak belépést, és nem vehetnek részt a szóban forgó eseményen.”

Az FIA és a Forma-1 egyébként szombaton adott ki közleményt, mely szerint csütörtökig több mint 4000 tesztet végeztek, és egyszer sem kaptak pozitív eredményt.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!