Friss hírek

Mateschitz halála után is biztosított a Red Bull F1-es jövője

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner állítja, biztonságban van az istálló Forma-1-es jövője a tulajdonos, Dietrich Mateschitz múlt hétvégi halála után is.

A Red Bull szombaton jelentette be, hosszan tartó betegség után 78 esztendős korában elhunyt Dietrich Mateschitz. Az üzletember halála kétségkívül nagy trauma az energiaital-gyárosoknak, hiszen tulajdonképpen a Forma-1-es szereplés is az ő szenvedélyének volt köszönhető.

Christian Horner mindenesetre állítja, Mateschitz gondoskodott arról, hogy a Red Bull és az AlphaTauri F1-es jövője biztosított legyen. A csapatfőnök rámutatott, az üzletember a Red Bull motorgyártóvá válását is teljes mértékben támogatta.

Hirdetés
 

„Nem, a jövőnk biztosított” – mondta Horner arra a kérdésre, hogy Mateschitz halála jelent-e bármiféle változást az F1-es istálló életében. „Nagyon erős alapokat fektetett le a jövő érdekében. 2026-ban a Red Bull motorgyártóvá lép elő, és ez volt a hiányzó darab a kirakósban, az ő víziója pedig az volt, hogy ez megtörténhessen. Ugyanolyan szellemiséggel vágunk bele ebbe is, mint a kasztnival kapcsolatos projektbe, az ő szellemiségét visszük tovább a jövőbeli motorvállalatba.”

Horner hozzátette: „Az ő víziója volt ez, és egészen múlt hétig érintett volt. Támogatta a Red Bull Powertrainsszel kapcsolatos tervet, hogy hosszú távra biztosítsa a csapatot. Az ő elkötelezettsége, és az, amit lehetővé tett számunkra, hogy létrehozzunk Milton Keynes-ben, nagyon erős pozícióban tartja a Red Bull Racinget sok-sok évig.”

Arra a kérdésre, hogy Max Verstappen második világbajnoki címe egy új, domináns éra kezdetét jelentheti-e a Forma-1-ben, Horner így felelt: „Efféle jóslatokat nem lehet tenni. Úgy értem, nagyon kemény ellenfelekkel állunk szemben. Csodás évünk volt idén, az összes saját rekordunkat megdöntöttük a győzelmek és kettős győzelmek számát tekintve. És még három futam hátravan. De nagyon-nagyon versenyképes szomszédaink vannak, és meggyőződésem, hogy erősen fognak visszatérni jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mateschitz halála után is biztosított a Red Bull F1-es jövője
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!