Mateschitz nem hagyja pihenni a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Mateschitz nem hagyja pihenni a Red Bullt

HIRDETÉS

Ahhoz, hogy 2012-ben jó alapokkal vághasson neki a bajnoki évadnak, a Red Bull alakulatának a hátralévő versenyeken is mindent bele kell adnia – véli az osztrák vállalat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz.


Ahhoz, hogy 2012-ben jó alapokkal vághasson neki a bajnoki évadnak, a Red Bull alakulatának a hátralévő versenyeken is mindent bele kell adnia – véli az osztrák vállalat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz.

Miután a csapat Sebastian Vettelnek köszönhetően az egyéni bajnoki címet már zsebében tudhatja, Mateschitz szerint a Red Bullnak most arra kell összpontosítania, hogy a hátralévő négy futamon minél nagyobb fejlődést érjen el, miután a Ferrari és a McLaren jövőre minden bizonnyal nagyobb ellenállást tanúsít majd.

„Kétségtelen, hogy egészen Sao Paulóig keményen nyomjuk majd” – mondta az üzletember az Autosportnak.

„A fejlesztési munka nem fog megszűnni. Mivel a technikai szabályokon nem sokat változtatnak jövőre, minden, amit most teszünk, hasznos lehet jövőre, az RB8-as konstrukció esetében.”

„Most építjük fel az alapjait egy újabb, 2012-es bajnoki címnek. És teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferrari, a McLaren és a Mercedes fokozza erőfeszítéseit annak érdekében, hogy az élen legyen jövőre. A legtöbbet kell kihoznunk fejlesztéseinkből a 2011-es év utolsó heteiben, hogy profitáljunk ebből 2012-ben.”

Mateschitz hozzátette, Sebastian Vettel diadala nem érte váratlanul, hiszen a német tehetség rendkívül erős teljesítménnyel kezdte a bajnokságot.

„Már az első teszt után tudtuk, hogy az autónk ismét gyors lesz. De nagy különbség van aközött, hogy valakinek jó esélyei vannak, illetve, hogy kihasználja-e azokat az esélyeket. Egy ideje Sebastian előnye elég nagy volt ahhoz, hogy a második bajnoki cím ne legyen meglepetés. Hittünk benne már egy ideje. Ezzel együtt soha nem lehetünk biztosak a dolgunkban, hiszen olyan ellenfelekkel kell versenyeznünk, mint a McLaren és a Ferrari. Csak akkor dől el, ha már matematikailag is biztos a dolog.”

„Az egész csapat nagyon bizakodó volt az első teszt után. Természetesen némi előnnyel kezdtük az évet, viszont ilyenkor meg kell tartani ezt, ami egyáltalán nem könnyű. Mindenki tudja, milyen gyorsan fordulhat a kocka a Forma-1-ben.”

Az üzletember szerint valószínűtlen, hogy a Red Bull elbukja idén a konstruktőri bajnoki címet, így a csapat minden bizonnyal nagyot bulizhat majd Brazíliában.

Hirdetés

„A konstruktőri cím még nem dőlt el, de a helyzet hasonló, mint amilyen az egyéni bajnokság esetében volt. Elég valószínűtlen, hogy nem szerzünk pontot a hátralévő versenyeken. A Ferrari és a McLaren is pontokat vesz el egymástól. Viszont mindannyian tudjuk: az ördög sosem alszik.”

„A csapat valószínűleg ünnepelni fog Sao Paulóban majd. Talán lesz egy újabb buli Salzburgban, ahogy tavaly, de még semmi sincs lefixálva. Ez a szezon gazdaságilag is sokat jelent számunkra. A nettó költségvetésünk idén alacsonyabb volt, mint 2010-ben, köszönhetően a tavalyi eredményeknek. A 2012-es költségvetés még alacsonyabb lesz majd az újabb sikereknek hála.”

Mateschitz mindemellett elárulta, rendkívül elégedett Sebastian Vettel teljesítményével, ám véleménye szerint Mark Webber is abszolút élversenyző a jelenlegi mezőnyben.

„Sebastian idei teljesítménye hihetetlen” – magyarázta.

„Mindenki tudja, hogy ő nagyon jó. Megvan a tehetsége, a fegyelme, a koncentrációja és a képessége ahhoz, hogy teljes mértékben fókuszáljon egyetlen mért körre, és hogy bármikor többet nyújtson, ha szükséges. De ha megnézzük, milyen következetes teljesítményt nyújtott, akkor láthatjuk, hogy hihetetlen.”

„Ami Markot illeti: nem könnyű motivációt találnia és működésre bírnia a gumikat. Meg kellett birkóznia egyfajta balszerencsével, olyannal, mint amilyen Sebet sújtotta tavaly, év elején. Mindezzel együtt Mark bizonyította, hogy élversenyző, akire bátran támaszkodhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!