Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mateschitz saját zsebből fizeti az Osztrák GP-t

Mint ismert, a Red Bull-birodalom tulajdonosa elérte, hogy a 2014-es Forma-1-es versenynaptárban hosszú idő után újra legyen Osztrák Nagydíj. Nagy nyereséget nem remél, de csapatára mégis kedvező hatással lehet a hazai verseny.


Mint ismert, a Red Bull-birodalom tulajdonosa elérte, hogy a 2014-es Forma-1-es versenynaptárban hosszú idő után újra legyen Osztrák Nagydíj. Nagy nyereséget nem remél, de csapatára mégis kedvező hatással lehet a hazai verseny.

Manapság nem túl jövedelmező vállalkozás F1-es futamot rendezni, több kormány is csak nyögve tudja rendezni a jogdíjakat, de Dietrich Mateschitz nem is a nagy profit reményében egyezett meg Bernie Ecclestone-nal.

Az Autosport cikkéből az is kiderül, a Forma-1 teljhatalmú ura a Red Bull Racing tulajdonosával sem tett kivételt. „Nem kínált különleges feltételeket, de ott volt a kezünkben az az ütőkártya, hogy az F1 mindig is szeretett Ausztriába jönni. Varázslatos versenyhétvégét ígérhetünk, és ez megkülönböztet minket más helyszínektől”- menedzselte máris saját versenyét az osztrák üzletember.

„A jegybevételből talán fedezni tudjuk versenyrendezés költségeit, de a jogdíjra nem futja majd belőle. Ez az én költségem lesz. Azonban az, hogy zsinórban három bajnokságot nyertünk, sokat segíthet nekünk”- fogalmazta meg a legfőbb okot, ami miatt szerinte sok szurkoló látogat majd ki az osztrák versenyekre Spielbergbe.

Mateschitz egyébként 60 ezer nézőre számít a jövő évi futamon, amihez a helyi hatóságokkal még ezt engedélyeztetnie kell, mivel a jelenlegi szabályok értelmében legfeljebb 40 ezren lehetnek a pályán. Részben ezért is további fejlesztéseket tervez a két éve felújított ringen.

„A fő tribünt és a nyugati lelátót is felújítjuk, és befedjük mindkettőt. Azonban azt, hogy a paddockot merrefelé bővítjük, még nem tudjuk.”

A milliárdos, aki most régi álmát valósította meg a futammal, azt is elárulta, már tavaly év végén közel jártak a megegyezéshez, de csak most véglegesítették a részleteket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!